De Kloostertuin is een rijk bloeiende kruidentuin op de plek waar vroeger klooster Nieuwlicht stond.
De Kloostertuin is een rijk bloeiende kruidentuin op de plek waar vroeger klooster Nieuwlicht stond. ((Foto: aangeleverd))

Geheimen van de Kloostertuin

BLOKKER - MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Zondag 26 mei leidt een vrijwilliger van MAK Blokweer in Blokker bezoekers door de Kloostertuin. Speciale aandacht gaat uit naar de eeuwenoude praktische toepassingen van de planten die hier groeien.

Elke plant heeft een geheim. Waar wordt de wortelstok van de baardiris voor gebruikt? Hoe werd de rode verf gewonnen uit het blad van de wede, en wat zijn de gunstige werkingen van de koningskaars? Hoe men sinds de oudheid met deze geheime plantenkennis omging en wat daar tegenwoordig nog van over is, kunnen belangstellenden bekijken tijdens een rondleiding in de Kloostertuin, een rijk bloeiende kruidentuin op de plek waar vroeger klooster Nieuwlicht stond.

De wandeling begint om 14.00 uur vanaf het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij het startpunt. Aanmelden: 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl. Deelname is gratis. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl.

Meer berichten