Kennismakingsbezoek commissaris van de Koningaan West-Friesland

REGIO - Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, brengt woensdag 22 mei een werkbezoek aan West-Friesland. Het gaat om een kennismakingsbezoek aan de regio en haar bestuur.

De commissaris van de Koning brengt een bezoek aan het Regatta Center in Medemblik en heeft een ontmoeting met de zeven burgemeesters van West-Friesland. Ook bezoekt hij ECW Geo Andijk, zaadveredelingsbedrijf Syngenta in Enkhuizen en het projectbureau N23 Westfrisiaweg in Hoorn. Het bezoek begint 's middags bij het Regatta Center in Medemblik, waar de commissaris wordt ontvangen door burgemeester Frank Streng. Hier gaat hij ook in gesprek met de zeven burgemeesters van West-Friesland.

Om 13.20 uur gaat Arthur van Dijk aan boord van het schip De Titaan in gesprek met lokale ondernemers en maatschappelijke instellingen over regionale opgaven uit het nieuwe Pact van West-Friesland. Dit gebeurt onder begeleiding van burgemeester Jan Nieuwenburg van de centrumgemeente Hoorn. Na de vaartocht brengt de commissaris een werkbezoek aan ECW Geocentrale Andijk in aanwezigheid van burgemeester Frank Streng en wethouder Harry Nederpelt. Daarna bezoekt de cvdK zaadveredelingsbedrijf Syngenta in Enkhuizen, waar ook burgemeester Eduard van Zuijlen en wethouder Esther Heutink bij zijn. Tot slot wordt een bezoek gebracht aan het projectbureau N23 Westfrisiaweg in Hoorn.

Meer berichten