(Foto: Martijn Cruyff)

Sonny van Utteren speelt hoofdrol in Koekoeksjong

HOORN / PURMEREND - Het Nederlands Kindertheater (Purmerend) sluit het schooljaar traditioneel getrouw af met het spelen van een originele, zelfgeschreven musical. Deze voorstelling 'Koekoeksjong' wordt tussen 20 en 30 juni maar liefst negen keer opgevoerd in de grote zaal van Theater de Purmaryn. De rol van Valentijn wordt gespeeld door de Hoornse Sonny van Utteren (14), een jong maar groot talent die sinds vier jaar op de NKT Theaterschool zit en inmiddels ook al meespeelde in de (bekroonde) jeugdfilms 'Mijn bijzonder rare week met Tess' en 'Ciske de Rat'.

Momenteel zijn de repetities voor de voorstelling in volle gang. De musical heeft een vaste cast van 42 NKT-talenten en een wisselend ensemble van bijna 200 NKT-leerlingen die samen zingen, dansen en acteren. De musical 'Koekoeksjong' gaat over dromen en teleurstellingen. Over acteren in een soapserie en over een jongen die Valentijn heet. Omdat zijn ouders overleden zijn, woont Valentijn bij zijn oom en tante in huis. Op een dag helpt hij zijn neef Daan met het voorbereiden van een auditie voor een rol in de soapserie 'Drakenbloed'. En die dag zal zijn leven veranderen. Want het leven is soms net een soap. En waarom hoort Valentijn toch steeds koekoeksgeluiden?

De voorstelling is 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29 en 30 juni zien in de grote zaal van theater de Purmaryn. Kaarten zijn te reserveren via de kassa van de Purmaryn: 0299-432205 of via www.depurmaryn.nl. Meer informatie over de NKT Theaterschool: www.nkt.nl.

Meer berichten