Cheque voor Hospice Dignitas

Algemeen
Vera Koning (midden) liep in mei de halve marathon in Schotland en haalde zo een mooi bedrag op voor Hospice Dignitas. Rechts directeur Ingrid Heidema, links office manager Paola Lisman.
Vera Koning (midden) liep in mei de halve marathon in Schotland en haalde zo een mooi bedrag op voor Hospice Dignitas. Rechts directeur Ingrid Heidema, links office manager Paola Lisman. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Vera Koning uit Hoorn liep afgelopen mei de halve marathon in Schotland. Na een welverdiende vakantie ging zij woensdag 19 juni naar Hospice Dignitas om het sponsorgeld, dat zij met de halve marathon ophaalde, aan te bieden.

Bij het Hospice wordt Vera ontvangen door gastvrouw Wil, waarna zij in de gezellige huiskamer directeur Ingrid Heidema en office manager Paola Lisman ontmoet. De warmte van het ontvangst is voor Vera herkenbaar van haar eerdere bezoek. "Dat is ook de reden dat ik Hospice Dignitas heb gekozen om te steunen. De mensen hier zijn zo bijzonder en liefdevol. Iedereen mag hier zijn wie hij of zij is." Het is een spannend moment als Vera de cheque pakt en omdraait. Vera vertelt dat er 1750 euro bijeen is gebracht door sponsors en dat zij zelf het bedrag heeft aangevuld tot 2000 euro. De ontvangers zijn duidelijk verrast door de hoogte van het bedrag. Ingrid bedankt Vera hartelijk. "Je hebt al zo'n prestatie neergezet, en dan ook nog zelf een bedrag toevoegen. Ik heb er geen woorden voor", zegt ze zichtbaar geëmotioneerd.

Paola vertelt dat het bedrag wordt gebruikt om de huiskamer een opknapbeurt te geven. "Wij zijn hiervoor aan het sparen, want die is er na veel jaren wel aan toe." Er worden knuffels uitgewisseld en in de prachtige, mede dankzij donateurs pas opgeknapte tuin, wordt een mooi plekje gezocht voor de foto. Na afloop wil Vera nog even wat kwijt: "Ik wil uiteraard alle mensen bedanken die mij hebben gesteund. Of het nu financieel was of door de vele berichtjes die ik heb ontvangen. Iedereen ontzettend bedankt."