De bewoners van Avondlicht genieten zichtbaar van het ijsje.
De bewoners van Avondlicht genieten zichtbaar van het ijsje. ((Foto: aangeleverd))

Verkoelend regenboog-ijsje ter ere van behalen Roze Loper

HOORN - Alle bewoners en medewerkers van woonzorgcentra Avondlicht en Westerhaven in Hoorn kregen dinsdag 25 juni een bont gekleurd ijsje als verkoeling. Het ijsje was een knipoog ter ere van het behalen van het keurmerk Roze Loper voor deze locaties van Wilgaerden. Het keurmerk staat voor Zijn wie je Bent. Het draait daarbij om het normaliseren van (seksuele) diversiteit en het creëren van een omgeving waarin ieder mens zichzelf kan zijn en zich gerespecteerd voelt.

Projectgroep-medewerker Monica Hunneman licht toe: "Wilgaerden wil dat ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen en transgenders (LHTB) zich bij Wilgaerden thuis en veilig kunnen voelen. Want ieder mens is mooi, van binnen én van buiten. Ongeacht huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid. Onze locaties Avondlicht, Westerhaven en het Centraal Bureau zijn afgelopen week bezocht en geauditeerd en daarom hebben we het certificaat toegekend gekregen. In samenwerking met de werkgroepen op de locaties, de gemeente Hoorn en met ondersteuning van de Roze 50+-ambassadeurs zijn we zover gekomen."

Vertrouwenspersoon Alie Grijpstra van Wilgaerden is ook trots dat het certificaat gehaald is. "Binnen mijn functie krijg ik veel met het vraagstuk seksuele geaardheid te maken. Of dat nu medewerkers, cliënten, familie, vrijwilligers of andere betrokkenen zijn. Ik ben dan ook blij dat we op deze locaties gestart zijn met het hele bewustwordingsproces en het onderwerp bespreekbaar te maken. Het behalen van dit certificaat betekent een erkenning dat we ons allen inzetten voor een goede gastvrijheid, wie hij of zij ook is en mag zijn, welke geaardheid ook. Als reactie op de gastvrijheid hebben we in Avondlicht samen met de cliënten een bankje geschilderd in regenboogkleuren. Een mooi teken van waardering en respect."

Meer berichten