Jamin Hoorn: een paradijs vol lekkernijen

Partnerbijdrage
Astrid en Ronald runnen met veel plezier al bijna twintig jaar Jamin Hoorn.
Astrid en Ronald runnen met veel plezier al bijna twintig jaar Jamin Hoorn. (Foto: Vincent de Vries)

HOORN - De zomervakantie is in volle gang en de Hoornse kermis net begonnen; daar horen lekkernijen bij! Jamin in Hoorn is hét walhalla op dat gebied. De winkel aan Grote Noord 21 heeft in de kermisweek natuurlijk leuke aanbiedingen; onder meer de nougat, namelijk twee zakken voor 6 euro.

Partnerbijdrage dossier

"Maar eigenlijk kent elk seizoen wel een reden om van al het lekkers te genieten", lacht Astrid Wildenberg, die de winkel al bijna twintig jaar runt met haar echtgenoot Ronald.

Jamin in Hoorn is veel meer dan alleen een snoepjeswinkel. Zo worden onder meer de Twizzl-bekers steeds populairder. "Ons softijs mixen we met zes toppings naar keuze. Van vers fruit tot koek en chocolade; er is keuze uit verschillende toppings, bovendien zijn twee specials: de 'Brain Freeze' en de 'Glam-Twizzl'. De Brain Freeze is softijs met slush en Glam-Twizzl is alles goud en caramel. Glamorous dus! En ook het 'Unicorn-ijsje' is in trek: softijs in een beker met mini-marshmallows, spikkels, een hoorntje en siroop."

Nu de vakantie is aangebroken, komen veel toeristen de winkel binnenwandelen; onder meer Duitsers, Belgen en Fransen. "Zij kijken hun ogen uit. In hun eigen land kennen ze een winkel als deze niet. Vooral het Amerikaanse snoep vinden ze interessant: Nerds en Reese's... Soms gaan ze met tassen vol de deur uit", lacht Astrid. "En de Nederlanders komen juist grote puntzakken halen om mee te nemen naar het buitenland. Of gewoon om de kinderen thuis lekker te verwennen natuurlijk."

Wie een echte chocoladefanaat is, zal Jamin moeilijk voorbij kunnen lopen. De winkel verkoopt tachtig soorten schepchocolade en de enige echte Albert bonbons uit Udenhout. "Deze bonbons zijn verschrikkelijk lekker! Je proeft echt goed de verschillende smaken." Tot slot benadrukt Astrid dat Jamin Hoorn veel leuke cadeaus in de winkel heeft staan. "En staat het gewenste cadeau er niet bij, dan maken we het gewoon!"

Zin gekregen in heerlijke verwennerijen? Kom langs aan het Grote Noord 21.

Volg de Facebook-pagina 'Jamin Hoorn' en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.