Sfeer proeven op Landgoed Het Missiehuis

Partnerbijdrage
Wonen op Landgoed Missiehuis, welkom thuis.
Wonen op Landgoed Missiehuis, welkom thuis. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De bouw van de woonblokken bij het Missiehuis aan de Blauwe Berg in Hoorn vordert gestaag. Een hoge kraan torent boven de imposante boompartijen uit. Dat is tijdelijk. Als de vier woongebouwen van maximaal vijf woonlagen vanaf 2020 opgeleverd worden, vinden hier de nieuwe bewoners van de drie- en vierkamerappartementen de oorspronkelijke sereniteit terug.

Het Missiehuis staat stoïcijns naast al dat bouwgeweld. De armen gestrekt naar de tuinen. De herfst kleurt het landschap langzaam naar alle schakeringen die de natuur te bieden heeft. Hier heerste ooit rust en verstilling en vonden de inwoners van Hoorn een veilig vangnet. Die sfeer blijft wonderbaarlijk overeind, ook al heeft het terrein lang braakgelegen. De directe aanleiding om deze unieke plek zelf door het publiek te laten ervaren met een open dag.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om het landgoed te bezoeken op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 14.00 uur. Proef de sfeer, ruik de herfst, hoor de vogels en het geruis van de bladeren. Binnen in de kapel is het warm en gezellig. De rode loper leidt naar een barista. Onder het genot van een ambachtelijke espresso, cappuccino of macchiato krijgen bezoekers een indruk van de toekomst. Van wonen op dit bijzondere landgoed.

In de woongebouwen zijn nog verschillende koopappartementen beschikbaar, waarvan enkele beschikken over een eigen parkeerplaats in de ondergrondse kelder. Er zijn drie- en vierkamerappartementen, met vanaf 74 m2 variërende woonoppervlakken. Alle appartementen zijn voorzien van manshoge raampartijen en een buitenruimte van minimaal 14 vierkante meter, hoe kan het ook anders in zo'n omgeving! Tijdens de open dag, waarbij naast de tuinen een deel van het Missiehuis en de kapel worden opengesteld, staat het makelaarsteam paraat met informatie over de beschikbaarheid, de specificaties en de mogelijkheden. Over het luxe sanitair en de casco keuken, het voorrecht van de eerste eigenaar. De hypermoderne installaties waardoor de voetafdruk op onze aarde geminimaliseerd wordt. Het deelwagenpark, waarmee bewoners efficiënt én elektrisch kunnen rijden. Op deze historische plek is volledig rekening gehouden met de toekomst.

Parkeren via de Blauwe Berg, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Meer informatie: www.missiehuishoorn.nl.