Willem van Oranje in Oosterkerk Hoorn

Algemeen
Lezers van deze krant krijgen vijf euro korting op een entreekaartje voor de voorstelling Willem van Oranje in de Oosterkerk in Hoorn.
Lezers van deze krant krijgen vijf euro korting op een entreekaartje voor de voorstelling Willem van Oranje in de Oosterkerk in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Theater Nomade trekt door het land met de nieuwe voorstelling Willem van Oranje. Een spektakelstuk in zestiende-eeuwse enscenering met authentieke teksten, muziek, beelden en kostuums over het ontstaan van de Nederlandse natie. In het weekend van 31 oktober, 1 en 2 november vindt de voorstelling plaats in de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Voor ieder bij wie de vaderlandse geschiedenisles is weggezakt, is dit hét moment om weer eens bij te spijkeren.

Het dramatische leven van Willem van Oranje staat symbool voor de opstand in de Nederlanden, de 80-jarige oorlog en de vorming van de Nederlandse staat. Het theaterstuk volgt het leven van de 'Vader des Vaderlands' vanaf de abdicatie van Keizer Karel V (1555) tot aan de moord op het Prinsenhof (1584). Je beleeft de ketterverbrandingen en de Beeldenstorm, Willem's verblijf op Slot Dillenburg en de relatie met zijn vier vrouwen en familie. Je ziet de veldslagen bij Heiligerlee en op de Mookerheide en bent getuige van de inname van Brielle, het Beleg van Haarlem, de Victorie van Alkmaar, Leidens' Ontzet en de declamatie van het Placcaet van Verlatinghe. Tenslotte maak je mee hoe Philips II Willem vogelvrij verklaart, met de moord op het Prinsenhof in Delft tot gevolg.

Acteurs (samen circa twintig rollen): Ab Gietelink, Marcel Schouwstra, Michael de Roos, Raymond Kurvers en Annemieke van Westerloo. Scenario en regie: Ab Gietelink.

Info en tickets via theaternomade.nl en facebook.com/theaternomade/events/.

Lezersactie

Lezers van deze krant krijgen vijf euro korting op een entreekaartje voor de voorstelling op donderdag 31 oktober of zaterdag 2 november. Ga naar www.hetpark.nl en kies voor de voorstelling op 31 oktober of 2 november. Tijdens het reserveringsproces kiest u voor de prijssoort: Krantenkorting1920. Vul de actiecode in: Krant2019 . De korting wordt berekend. Let op: hoofdletter- en spatiegevoelig. Op reeds gekochte kaarten wordt geen restitutie verleend.