Duizend kinderen doen mee aan Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid

Algemeen
Kinderen spelen het voedselketenspel op het Oostereiland in Hoorn.
Kinderen spelen het voedselketenspel op het Oostereiland in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De tweede editie van de Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid vindt vrijdag 1 november plaats. Acht basisscholen uit de gemeente Hoorn gaan aan de slag met leuke en leerzame activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Ongeveer duizend leerlingen uit groep 5 tot en met 8 maken spelenderwijs kennis met de zeven Kinder Global Goals. Ze leren hoe je slim kan omgaan met afval en energie en over een schone natuur.

Doel van deze dag is kinderen spelenderwijs in beweging te brengen om de leefomgeving leuker, eerlijker en schoner te maken. Verschillende organisaties werken samen om de Schooldag van de Duurzaamheid voor de kinderen tot een succes te maken.

De Schooldag van de duurzaamheid is een dag vol leerzame en leuke activiteiten en workshops. Er zijn workshops van MAK Blokweer en de gemeente Hoorn. De kinderen kunnen op excursie met Suez, Clean2Anywhere en Stichting Stadslandbouw. En er zijn spellen van het hoogheemraadschap, HVC en OTIB. Door het afwisselende programma leren de kinderen over verschillende aspecten van een duurzamere leefomgeving. Ze leren over wat zij hieraan bij kunnen dragen en wat ze thuis kunnen doen.

Duurzaamheid is voor de gemeente Hoorn een speerpunt. Hiervoor werkt de gemeente samen met inwoners, bedrijven en andere organisaties. MAK Blokweer zorgt voor de organisatie van de Schooldag van de duurzaamheid in Hoorn. Hierbij krijgt MAK Blokweer hulp van vijftig MBO-leerlingen van het Horizon College. De leerlingen van de sector welzijn van het Horizon College assisteren bij de activiteiten. Ook zij zijn met duurzaamheid bezig en gebruiken de ervaring voor hun opleiding.

Ga voor meer informatie en de deelnemende scholen naar www.schooldagvandeduurzaamheid.nl.