Nieuwe opleiding Intercedent Horizon College

Lezers-actie
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - Woensdag 27 februari is de Open Dag van het Horizon College. Van 16.00 tot 21.00 uur kunnen toekomstige studenten en hun ouders een kijkje nemen bij de mbo-opleidingen op de vestigingen in Purmerend, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Zo kunnen zij in Heerhugowaard de nieuwe opleiding Intercedent bezoeken. Studenten van deze opleiding op niveau 4 kunnen gaan werken bij een uitzendbureau maar ook bijvoorbeeld als recruiter of op de afdeling human resources (HR) van een bedrijf.

In de eerste anderhalf jaar van de opleiding leren studenten van de opleiding Intercedent algemene commerciële vaardigheden zoals het voeren van een verkoopgesprek, klanten werven, marktonderzoek uitvoeren en klachten afhandelen. Daarna wordt het specifieker: je leert dan hoe je personeel werft en de juiste match kunt maken tussen een bedrijf en een werknemer. Opleidingsmanager Barry van Brenk: "Een mooie baan, want je kunt zowel voor een bedrijf als voor een werknemer écht iets betekenen. Ook is de kans op een baan na deze opleiding groot, er is namelijk een tekort aan intercedenten. En mocht je na deze opleiding nog verder willen leren in dit vakgebied, dan zijn er diverse mogelijkheden op hbo-niveau die goed aansluiten, zoals Human Resources Management of Commerciële Economie."

Kennis

Binnen de opleiding Intercedent zijn vier docenten werkzaam die zelf als intercedent hebben gewerkt. Een van deze docenten is Bianca de Jong, zij heeft 11 jaar bij Randstad gewerkt. Bianca: "Het voelt goed om je praktijkervaring aan studenten te kunnen meegeven. Bovendien bouw je als intercedent een groot netwerk op omdat je bij veel verschillende bedrijven binnenkomt. Dit netwerk zetten wij in om het bedrijfsleven te betrekken bij onze commerciële opleidingen. Het is mooi om te zien hoe de lessen hierdoor steeds uitdagender worden en hoe onze studenten steeds meer in praktijksituaties vaardigheden leren."

Informatiebijeenkomst voor oudersOuders van leerlingen die starten in het mbo hebben vaak veel vragen. Daarom organiseert het Horizon College tijdens de Open Dag informatiebijeenkomsten voor ouders op alle locaties. De bijeenkomsten worden gegeven om 17.00 en 19.00 uur en duren ongeveer 20 minuten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer weten? Kijk op horizoncollege.nl en kom naar de Open Dag op woensdag 27 februari.