De grootste circustent in de Benelux staat van donderdag 5 tot en met zondag 8 september op het Pelmolenpad.
De grootste circustent in de Benelux staat van donderdag 5 tot en met zondag 8 september op het Pelmolenpad. ((Foto: aangeleverd))

Lachen en genieten met Circus Renz Berlin in Hoorn

  Bedrijf in Beeld

HOORN - Na haar uitermate succesvol verlopen voorjaarstournee staat het vermaarde en authentieke Circus RENZ Berlin nu in Hoorn. Pak nu de vijf euro korting (zie kortingsbonnen in lokale winkels). De grootste circustent in de Benelux staat van donderdag 5 tot en met zondag 8 september op het Pelmolenpad.

Alles draait natuurlijk om het spektakel in de piste. Wat te denken van luchtacrobatiek? Traditiegetrouw heeft Renz veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, pony's en schattige honden. Hoorn beleeft zelfs de wereldprimeur van de nieuwste exotische acrobaten-act, net ingevlogen uit Marokko: La Troupe Tour de Tanger (Toren uit Tanger), een groep van vijf stoere kerels.

"Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart", aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. "Het zit in de genen." Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. "Nergens anders vind je levende cultuur in zo'n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven."

Een show spannender én spectaculairder dan ooit: dik twee uur onbedaarlijk lachen en genieten voor alle leeftijden. De voorstellingen zijn van donderdag 5 tot en met zondag 8 september. De kassa is op speeldagen een uur voor de voorstelling geopend en van 11.00 tot 12.00 uur (behalve op zondag; dan alleen een uur voor de show). Voorstellingen: 5 september 19.00 uur, 6 september 17.00 uur, 7 september 15.00 uur, 8 september 13.00 uur.

Meer berichten