Rick Kroonenburg: "Sommige klanten komen hier al meer dan vijftig jaar. Zij waarderen onze betrouwbaarheid, gezelligheid en gemoedelijke sfeer."
Rick Kroonenburg: "Sommige klanten komen hier al meer dan vijftig jaar. Zij waarderen onze betrouwbaarheid, gezelligheid en gemoedelijke sfeer." ((Foto: vincentdevriesfoto.nl)

Autobedrijf Kroonenburg: dé specialist in Renault

  Bedrijf in Beeld

ZWAAG - Op zoek naar dé specialist in Renault en Dacia? Kom dan zeker langs bij Autobedrijf Kroonenburg in Zwaag. De liefde en passie voor Renault en Dacia spatten er bij eigenaar Rick Kroonenburg vanaf. Iets wat hem met de paplepel is ingegoten. Rick is namelijk de derde generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf. "Het begon allemaal op het Keern in Hoorn met overgrootvader Kroonenburg. Kroonenburg was toen nog een universeel autobedrijf. In 1964 werd Kroonenburg officieel Renault-dealer en is de liefde voor dit automerk niet meer weggegaan", vertelt Rick enthousiast. "Sinds 2005 zijn we bovendien lid van de Vereniging van Specialisten in Renault."

Al 33 jaar is Autobedrijf Kroonenburg op de Dorpsstraat in Zwaag te vinden. Klanten kunnen hier terecht voor nieuwe en gebruikte modellen, maar ook voor onderhoud en reparatie aan hun auto staat het team aan monteurs klaar. "Dat hoeft niet per se een Renault of Dacia te zijn. Voor kleine onderhoudswerkzaamheden of kleine reparaties, zoals bandenspanning of het vervangen van een ruitenwisser, kunnen klanten zonder afspraak bij ons terecht. En als iemand even moet wachten, bieden we uiteraard een heerlijk kopje koffie aan." Rick benadrukt: "Bij onverwachte reparaties overleggen wij altijd eerst met de klant." Autobedrijf Kroonenburg is één van de initiatiefnemers van de VSR, de Vereniging van Specialisten in Renault, waarbij twintig garagebedrijven verspreid over Nederland is aangesloten. Rick: "Als specialist worden we getraind en staan ook alle noodzakelijke specialgereedschappen en diagnoseapparatuur tot onze beschikking."

Trots

"Wat mijn werk zo leuk maakt is het contact met onze klanten", gaat Rick verder. "Het is altijd leuk om iets passends voor een klant te vinden. Korte lijnen, duidelijkheid en meedenken met de klant; daar staan we wel om bekend. Bij ons komen klanten niet zomaar voor verrassingen te staan, ze weten altijd precies waar ze aan toe zijn. Sommige klanten komen hier al meer dan vijftig jaar. Zij waarderen onze betrouwbaarheid, gezelligheid en gemoedelijke sfeer." Brigit, de moeder van Rick, beaamt dat. Samen met haar man Siem runde zij lange tijd het autobedrijf. "We zijn ontzettend trots op het feit dat zoveel mensen hier al zo lang komen. Families en zelfs hele straten zijn al jarenlang vaste klanten. Ze komen uit alle hoeken en gaten van Nederland. Zelfs in België en Frankrijk weten ze ons te vinden. En voor al die klanten maken wij graag tijd vrij. Even gezellig een kopje koffie drinken hoort daar zeker bij", lacht Brigit.

Adres: Dorpsstraat 74, Zwaag, 0229-239976. Meer informatie: www.kroonenburgautos.nl.

Meer berichten