Network Company groot geworden door klein te blijven

Partnerbijdrage
Het succesvolle ICT bedrijf van Wilco de Ruiter is groot geworden door klein te blijven.
Het succesvolle ICT bedrijf van Wilco de Ruiter is groot geworden door klein te blijven. (Foto: Theo Annes)

BROEK OP LANGEDIJK - Wilco de Ruiter, eigenaar van ‘Network Company’ heeft 2020 goed af kunnen sluiten. Maanden is het bedrijf bezig geweest met een grote verbouwing aan het nieuwe kantoor in hetzelfde pand als Rodi Media in Broek op Langedijk. In de laatste maand van het jaar was de verbouwing eindelijk klaar en kon iedereen van zijn prachtige nieuwe werkplek gebruikmaken. Een grote opening laat nog op zich wachten. Zodra de maatregelen het weer toelaten zal deze groots worden gevierd worden.

Network company nieuwe buurman van Rodi Media

Wilco is al een aantal keer met zijn bedrijf verhuisd. Elke keer groeide het bedrijf dusdanig dat een nieuw kantoor noodzakelijk was. In 2001 begon hij in zijn eentje in een kantoorunit in Alkmaar. Al snel werden de werkzaamheden én het team uitgebreid. Hij liet een kantoor aan huis bouwen in Noord-Scharwoude. Met zes man verhuisden ze daar naartoe. Het team groeide intussen gestaag verder naar zestien medewerkers, waardoor Wilco wederom op zoek kon naar een nieuwe locatie.

Andere behoeftes

“Het kantoor werd te klein en de loods stond vol rommel die we niet meer gebruikte”, licht Wilco toe. “De handel veranderde. Als bedrijf kregen we andere behoeftes, minder opslag-, meer kantoorruimte. Dat is waar we naar op zoek zijn gegaan en wat we gevonden hebben in ons huidige pand. We hebben erg veel verbouwd en zijn ontzettend tevreden met het eindresultaat.”

Passend bij ambities

“Deze keer heb ik rekening gehouden met een mogelijke groei van het team in de nabije toekomst, het huidige kantoor is wat aan de grote kant, maar dat past bij onze ambities. Hier kunnen we voorlopig nog wel even voort”, geeft Wilco aan.

Toename ICT diensten

Waar corona in sommige sectoren voor problemen zorgt, zag Wilco de vraag van zijn ICT diensten in de afgelopen maanden juist toenemen. “Door corona is de manier van werken anders geworden. Er zijn veel meer mensen thuis gaan werken, waardoor er naast een werkplek op kantoor vaak ook nog een mobiele werkplek voor thuis gecreëerd moet worden. De vraag naar apparaten en onderhoud schoot omhoog”, aldus Wilco. Bij de recessie in 2008 zag hij hetzelfde gebeuren.

Wilco: “Klanten hadden minder budget, maar kozen juist in deze zware tijden voor ons als partner. Het aantal klanten groeide dusdanig dat Netwerk Company als bedrijf ook per saldo groeide. Aan het einde van de recessie hadden de klanten meer te besteden en werd er ontzettend veel in hun ICT-infrastructuur geïnvesteerd. Netwerk Company had het drukker dan ooit tevoren.” Dat Wilco het zo goed doet met zijn bedrijf heeft onder meer te maken met de kernwaarden waar hij voor staat. Hij probeert met iedere klant mee te denken en is in staat om binnen elk budget een kwalitatief hoogwaardige oplossing te leveren. Tevredenheid bij de klanten staat hoog in het vaandel. Met betrokken medewerkers die snel en efficiënt de problemen van de klant oplossen. En een dienstverlening met zo hoog mogelijke kwaliteit en service.

Op zoek naar nieuw talent

Doordat zijn bedrijf zo goed loopt is Wilco continu op zoek naar nieuwe, technische enthousiaste medewerkers om het team te versterken. Mensen die plezier hebben in het werk dat zij doen, die betrokken zijn bij de klant en de organisatie, en die echt bij het bedrijf en het team passen. “Collegialiteit en teamspirit tekenen onze dagelijkse routine en kenmerken onze identiteit. Als echte nuchtere Noord-Hollanders hechten wij veel waarde aan een no-nonsense mentaliteit. We zeggen wat we denken en we handelen graag ongecompliceerd. Het belang van onze klant staat daarin altijd voorop.”

Meer info op www.networkcompany.nl.