Bedrijf in Beeld

Vijftig jaar badminton in Hoorn

  BiB

HOORN - De Hoornse Badminton Vereniging (HBV) viert het vijftigjarig bestaan met een groot jubileumfeest. Zaterdag 29 juni zijn alle leden en oud-leden van harte welkom voor een bijzondere dag. De middag staat in het teken van de jeugdspelers, die getrakteerd worden op een training van Ruben Jille en Jacco Arends, meervoudig Nederlands kampioenen badminton. Zij spelen ook een demonstratiewedstrijd tegen badmintonners uit het eerste team van HBV.

De feestavond wordt om 18.00 uur geopend door burgemeester Jan Nieuwenburg. Hij kent namens ZKH Willem-Alexander een erepenning toe aan HBV. Na deze plechtigheid volgt een feestavond, startend met een buffet en eindigend met een swingende band en dj. Alle leden en oud-leden kunnen zich voor het buffet aanmelden via de website: www.hoornse-bv.nl/jubileum.

Geschiedenis

In 1969 werd de Hoornse Badminton Verenigingin officieel opgericht. Al in 1958 werd de eerste shuttle geslagen in Hoorn, zij het nog in de buitenlucht. In de jaren die volgden werd in een sportzaal op de Tweeboomlaan op één baan gebadmintond. Door de toenemende populariteit werd in 1969 de nieuwe sporthal met zes banen in gebruik genomen. In de jaren tachtig kende badminton een grote populariteit en was HBV de grootste sportvereniging van de stad. Er werd ook altijd al op hoog landelijk niveau gespeeld, maar pas sinds 2016 speelt de vereniging voor het eerst op het hoogste niveau van Nederland. Afgelopen jaar eindigde het eerste team zelfs op de vijfde plaats in de Eredivisie.

Jubileum-deal

Dinsdag 25 en donderdag 27 juni opent de vereniging haar deuren. Alle geïnteresseerden, van jong tot oud, zijn van harte welkom om kennis te maken met de badmintonsport. Vanaf 19.00 uur kunnen liefhebbers gratis een shuttle overslaan aan de Nieuwe Steen 11 in Hoorn, in de sporthal van het Copernicus. Rackets zijn beschikbaar. Word nu lid om te profiteren van de Jubileum-deal! Wie lid wordt ontvangt bij een lidmaatschap gratis een badmintonracket of een badmintonshirt.

Meer berichten