Feestweek bij MAK Blokweer in voorjaarsvakantie - Voorleesfeest, poppentheater en knutselen in vernieuwde Molshoop

  Nieuws
De vernieuwde benedenverdieping van De Molshoop opent 23 februari haar deuren. (Foto: aangeleverd)
De vernieuwde benedenverdieping van De Molshoop opent 23 februari haar deuren. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BLOKKER - De vernieuwde benedenverdieping van bezoekerscentrum De Molshoop in Blokker opent vrijdag 23 februari haar deuren. Om dit te vieren, heeft MAK Blokweer een feestelijk activiteitenprogramma samengesteld. Tijdens de voorjaarsvakantie komt MAK met een heuse feestweek!
Het MAK Café en de bijbehorende bezoekersruimte worden 23 februari om 15.00 uur geopend door wethouder Samir Bashara. Aansluitend is er gelegenheid om de transformatie van het MAK Café te bewonderen. De nieuwe inrichting volgens het thema 'water en lucht' is een wereld van verschil met de oude situatie. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Diepzeewereld

Het werk van Mieke Brouwer, winnaar van MAKS’ Fotowedstrijd in 2017, wordt een jaar lang tentoongesteld in De Molshoop. Haar foto’s tonen de bomen in het natuurpark in alle soorten en maten. De foto-expositie 'Bomen' is vanaf vrijdag 23 februari te zien. De Molshoop is dan open van 10.00 tot 16.00 uur. Zondag 25 februari staat van 10.30 tot 11.30 uur een vrolijk voorleesfeest op het programma. Duik in de diepzeewereld tijdens dit interactieve voorleesfeest voor de allerkleinsten over vrolijke, nieuwsgierige en trotse vissen. Ook leuk voor (groot)ouders en verzorgers! Deze ochtend is bedoeld voor peuters en kleuters tussen de twee en zes jaar. Kosten zijn 3,50 euro per kind, reserveren is verplicht.
Droom

Morgen gaat Wouter naar de dierentuin. ’s Nachts droomt hij spannende avonturen met alle dieren! Deze voorstelling - 'Wouter en zijn droom' - wordt verzorgd door Mychel Cornelissen en poppentheater Blauwblauw en is woensdag 28 februari te zien van 14.00 tot 14.45 en van 15.00 tot 15.45 uur. Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Kosten zijn 3,50 euro, reserveren is verplicht. Een voorlichter van Greenpeace geeft vrijdag 2 maart een presentatie over de stand van onze oceanen en onze eigen invloed hierop. Moeder Natuur catering verzorgt een toepasselijk driegangendiner. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De kosten zijn 26,50 euro per persoon en reserveren is verplicht. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen de hele voorjaarsvakantie tijdens openingstijden langskomen om een spetterende vis te komen knutselen. De kosten zijn twee euro per kind en reserveren is niet nodig. Knutselen kan van 24 februari tot en met 4 maart tussen 10.00 en 16.00 uur.
Aanmelden of meer informatie: 0229-266344, info@mak-blokweer.nl of www.mak-blokweer.nl. Ook wanneer er geen activiteiten zijn, is er altijd wat te beleven bij MAK! Borstel bijvoorbeeld de geitjes in de Kijkboerderij, banjer lekker rond door het natuurpark of neus rond op de tentoonstelling in De Molshoop. En in het vernieuwde MAK Café kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie of iets lekkers. Kom snel langs aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. MAK Blokweer is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten