Hollandia`s Dijkenloop

  Nieuws
De jaarlijkse Dijkenloop komt er weer aan. (Foto: aangeleverd)
De jaarlijkse Dijkenloop komt er weer aan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Atletiekverenging Hollandia presenteert zondag 18 maart de jaarlijkse Dijkenloop. Dit evenement heeft start en finish op de atletiekbaan van de club op sportpark De Blauwe Berg in Hoorn.


De route, voor zowel de tien kilometer als de tien Engelse mijl, ligt in het landelijke gebied nabij Wognum. De Dijkenloop dankt zijn naam aan de Kleine en Grote Zomerdijk, de Rijndijk en tot slot Bobeldijk, die in het parcours zijn opgenomen. Daartussen vormen de Pankoek en het Gorterpad de verbindingen. Onderweg bemannen vrijwilligers de verzorgingsposten en zorgen zij voor een veilige oversteek bij kruisingen. Beide afstanden zijn wedstrijden, met prijzen in diverse leeftijdscategorieën. De recreatieve loper kan uiteraard ook van start. Naast de twee eerder genoemde afstanden, is er een vijf kilometer. Deze is alleen recreatief.
Alle afstanden beginnen om 11.00 uur op de baan. Inschrijven kan via www.avhollandia.nl of www.inschrijven.nl. Op de dag zelf in het clubhuis van Hollandia, vanaf 09.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om te douchen. De inschrijfkosten voor de tien Engelse mijl en tien kilometer bedragen zes euro, de vijf kilometer vier euro. Voor elke deelnemer ligt een leuke herinnering klaar.
Meer informatie: www.avhollandia.nl.

Meer berichten