Bloemen en boeken voor 700.000e bezoeker Oosterkerk

  Nieuws
Anyal Derksen uit Elspeet (l) wordt door voorzitter Eddy Boom in het zonnetje gezet als 700.000e bezoeker van de Oosterkerk. (Foto: Theo Annes)
Anyal Derksen uit Elspeet (l) wordt door voorzitter Eddy Boom in het zonnetje gezet als 700.000e bezoeker van de Oosterkerk. (Foto: Theo Annes) (rodi.nl)

HOORN - Anyal Derksen-De Jonge uit Elspeet was zaterdag 3 maart de 700.000e bezoeker van de Oosterkerk aan het Grote Oost in Hoorn. Zij werd door voorzitter Eddy Boom verrast met een royale bos bloemen, twee boeken over de geschiedenis van de Oosterkerk en een kogelkaars. Die kogelkaarsen worden nog steeds door de Oosterkerk verkocht ten bate van de komende restauratie van de binnenmuren.
De huldiging van de 700.000e bezoeker vond plaats voorafgaand aan het concert van Abendmusiken. Voorzitter Boom memoreerde nog even dat in 1973 de Oosterkerk een bouwval was en dat in 1982 de gerestaureerde kerk als multifunctioneel centrum door Prins Claus werd geopend. In de eerste jaren kwamen een paar duizend mensen jaarlijks in de Oosterkerk; het bezoekersaantal ligt de laatste twintig jaar op zo’n 25.000 tot 30.000. Anyal Derksen bezoekt vanuit Elspeet - samen met haar in Hoorn wonende moeder - vaker in de Oosterkerk concerten en dan, als liefhebber van het werk van Johann Sebastian Bach, zeker die van Abendmusiken.

Meer berichten