Circus Sijm brengt hommage aan 250 jaar circus - Winnaars Circusfestival van Monte Carlo stralen in de piste
Nieuws
Circus Sijm serveert in de piste een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. (Foto: aangeleverd)
Circus Sijm serveert in de piste een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HOORN - Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste, door wetgeving, moeten verlaten. Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een eigen koers en ontwikkelde, met succes, een geheel persoonlijke stijl. Het is alsof je bij directeur Alex Sijm te gast bent: in zijn piste serveert hij een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. En dat alles overgoten met een stijlvolle saus vol vaart en 'aanraakbaarheid'. Van 20 tot en met 28 maart is het circus in Hoorn, aan het Pelmolenpad. Er zijn dagelijks voorstellingen, behalve op maandag en donderdag.


Circus Sijm presenteert in haar verwarmde tent de productie 'Vive Le Cirque', een hommage aan 250 jaar circus. Een show met twaalf nieuwe acts en speciaal ontworpen showkostuums met veren, glitters en strass. Een kostbare en gewaagde stap, want het publiek is verwend. Internet biedt een overdaad aan amusement, en het publiek kan tegenwoordig overal terecht voor shows in megatenten en luxetheaters. De intieme tent waarin Alex Sijm zijn show presenteert, lijkt daarmee een bescheiden alternatief, maar dit circus ontleent zijn kracht juist aan die kleinschaligheid. In een sfeervolle aankleding - met duizenden lampjes - geeft hij zijn gasten een warm onthaal rondom de piste.

Tijdloos grappig


Dan volgt een programma met artiesten uit alle hoeken van Europa: een ontroerend paardennummer en spierkracht-acrobatiek waar menig sportschool jaloers op zou zijn. De beroemde clown Yann Rossi, bekroond tijdens Circusfestival van Monte Carlo, blinkt uit in een combinatie van muziek en mimiek waarmee hij bewijst dat humor nauwelijks woorden nodig heeft om tijdloos grappig te zijn. In alles blijkt de gekozen maat van de tent juist groots te zijn. Want als toeschouwer ruik je de paarden die met pluimen voorbij galopperen en zie je het zweet op het voorhoofd van de acrobaten. Jongleurs, magiërs, trapezeartiesten en hoelahoepkunstenaars vormen samen een geheel. De voorstelling wordt afgesloten met een adembenemend scherpschietnummer.
Producent Sijm boekt succesnummers van circussen uit heel Europa. Daarin schuilt het gevaar van een samengeraapt programma, maar met een uitgekiende mix van lichtdesign, choreografie en muziek, laat hij de acts naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor voel je je bij hem te gast. Een welkome gast die proeft dat de kok en zijn team alles op alles hebben gezet om het de visite naar de zin te maken.

Kaartverkoop


Om het circus betaalbaar te houden voor iedereen zijn er zeer aantrekkelijke toegangsprijzen vastgesteld. Wie tot uiterlijk twee uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts 14 euro (normaal 17,50 euro aan de kassa, ongeacht de leeftijd, 0 en 1 jaar gratis). De circuskassa is op voorstellingsdagen zestig minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.

Prijsvraag


Aan hoeveel jaar circus brengt de nieuwe show van Circus Sijm een hommage? Deze krant verloot vrijkaarten voor Circus Sijm. Stuur het juiste antwoord naar: prijsvraag@circussijm.nl .

Circus Sijm serveert in de piste een maaltijd van bekroonde acts, met spanning, humor, magie en muziek. (Foto: aangeleverd)