'Zien spelen doet spelen' - Eerste kunstgras beeball-veld van Nederland

  Nieuws
De naam - Urbanus BeeBallveld - werd onthuld door Nick Urbanus, de kleinzoon van Han Urbanus, de grondlegger van de Hoornse honkbalvereniging. (Foto's: Vincent de Vries/RM)
De naam - Urbanus BeeBallveld - werd onthuld door Nick Urbanus, de kleinzoon van Han Urbanus, de grondlegger van de Hoornse honkbalvereniging. (Foto's: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

HOORN - Sportwethouder Ben Tap opende dinsdag 3 april het allereerste openbare kunstgras beeball-veld in Nederland. Het ligt tussen twee basisscholen (De Tweemaster en De Pontonnier) in Hoorn, op een openbare speelruimte. Beeball is voor honkbal wat kabouter- en F-voetbal is voor voetbal. Het kunstgrasveld is gerealiseerd door de gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse honkbalvereniging Urbanus, met de bedoeling om kinderen ook de sport beeball te laten spelen buiten de vereniging.Urbanus-voorzitter Martin van Drunen: "We hebben bewust gekozen voor beeball. Het is zodanig ingericht dat kinderen spelenderwijs leren hoe je moet honkballen. Door het veld juist buiten de vereniging en vlak bij scholen aan te leggen, kunnen kinderen in hun eigen tijd en tijdens bijvoorbeeld de gymles honkballen. Als ze er lol in hebben kunnen ze bij uiteraard onze vereniging verder gaan." Net als de Cruyff Courts start dit initiatief als een proef. Martin: "Wij gaan ook onze beeballers op het veld laten trainen en gaan ook openbare trainingen verzorgen, waaraan ieder kind kan meedoen. Het is echt vergelijkbaar met het spelen in de buurt: zien spelen doet meespelen!" Wethouder Ben Tap: "Ik heb vroeger ook gehonkbald en ben begonnen met peanutball. Dat is nu beeball. Het is goed dat er naast de Cruyff Courts nu een soortgelijke openbare voorziening komt voor een andere sport. Als het experiment met dit veld slaagt is dit misschien een opmaak voor meer van deze velden in kinderrijke buurten in Hoorn." Martin: "De vereniging is vernoemd naar de bekende honkbalfamilie Urbanus, vandaar dat wij het passend vonden om aan dit beeballveld ook deze naam te geven." De onthulling van het naambordje werd gedaan door Nick Urbanus, speler van Pirates Amsterdam en het Nederlands Honkbalteam. Hij is de kleinzoon van Han Urbanus, grondlegger van de Hoornse honkbalvereniging.

Meer berichten