Swingen tijdens Rock `n Roll Festival

  Nieuws
De jaren vijftig en zestig komen weer helemaal tot leven tijdens de optredens van nationale en internationale rock-'n-rollbands. (Foto: Shutterstock)
De jaren vijftig en zestig komen weer helemaal tot leven tijdens de optredens van nationale en internationale rock-'n-rollbands. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

HOORN - Haal de brylcreem, petticoats en witte kousjes maar tevoorschijn, want zondag 27 mei vindt het Rock 'n Roll Festival plaats in de Hoornse binnenstad. De jaren vijftig en zestig komen deze dag weer helemaal tot leven. Op twintig locaties in en om de binnenstad treden nationale en internationale bands op.
De bands die de stad op z’n kop komen zetten, zijn in de rock-’n-roll-wereld niet de minsten. Zo reizen de Spunyboys uit Frankrijk af om met hun aanstekelijke rockabilly-cocktail Hoorn onveilig te maken. Helemaal uit Australië komt de razend populaire Kieron McDonald, voor wie rockabilly een lifestyle is. En ook Dee’s Honeytones uit eigen land weten met de ‘twangy’ stem van zangeres Dee en hun steamin’ rhythm and blues iedere heup los te krijgen.
Maar er is meer dan muziek. Want wat is rock-’n-roll zonder Cadillacs en Lincolns? Op de Roode Steen en de Dubbele Buurt brengen de oldtimershows het publiek terug in de tijd. Bij Het Huis Verloren kunnen liefhebbers zich een gave vetkuif aan laten meten door Rockin’ Barber Ritchie. Of doe gek en vereeuwig de dag in een tattoo bij café Winston.
De bands treden op in twintig cafés, maar het publiek wordt ook buiten vermaakt door muzikale straatartiesten. De eerste optredens beginnen om 14.00 uur, de laatste beats klinken om 20.00 uur. In Het Huis Verloren aan de Kerkstraat vindt daarna een afterparty plaats. Kijk voor meer informatie op www.rocknrollhoorn.com.

Meer berichten