Open weekend bezoektuin 'Beleef 't'

  Nieuws
De inspirerende tuin met zeven verschillende tuinimpressies is een plek waar bezoekers kunnen genieten van al het groen en het bloemrijke decor. (Foto: aangeleverd)
De inspirerende tuin met zeven verschillende tuinimpressies is een plek waar bezoekers kunnen genieten van al het groen en het bloemrijke decor. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

WESTWOUD - De bezoektuin 'Beleef 't' in Westwoud gaat zijn zevende 'beleefseizoen' in. Zaterdag 26 en zondag 27 mei houdt de tuin - gelegen aan het Wijzenddijkje 19 Westwoud - een open weekend.
De inspirerende tuin van 5500 vierkante meter met zeven verschillende tuinimpressies is een plek waar bezoekers kunnen genieten van al het groen en het bloemrijke decor. Er is een grote verscheidenheid aan vaste planten, bomen en struiken. Tijdens het rondkijken komen bezoekers beelden tegen van keramist Ryt Kooistra. Daarnaast staan er ook beelden van torso’s, fruit en vrije vormen. Dit seizoen zijn ook de fotocollages van Jacobien Schrier te bewonderen. De collages zijn geïnspireerd door de vele wandelingen in West-Friesland waarin vogels, water, licht en wolkenluchten verwerkt zijn tot een samenhangend geheel. Tuinman George heeft weer verschillende soorten bloeiende planten in de borders aangeplant en er is een nieuw sfeerhoekje gekomen. Geniet van een vers kopje koffie of thee (van eigen kruiden) of een sapje! De bezoektuin biedt verschillende arrangementen. Er zijn veel mogelijkheden, zoals een (verzorgde) picknick, rondleiding door de tuin en een quiz. Of wat te denken van de buitenactiviteit 'ketelkoken'? Vuur stoken, koken en samen bezig zijn in een natuurlijke omgeving. De arrangementen zijn bedoeld voor groepen vanaf zes personen.
De entree voor de bezoektuin is 2,50 euro. Meer informatie: www.debeleeftuin.nl.

Meer berichten