Wandeling door Drachterveld

  Nieuws
De gidsen vertellen over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels. (Foto: Toos Brink)
De gidsen vertellen over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels. (Foto: Toos Brink) (rodi.nl)

BLOKKER - De oeverzwaluwen zijn er weer! Wordt het weer zo’n broedsucces als vorig jaar? Zondag 27 mei start om 14.00 uur onder leiding van IVN-gidsen een Drachterveld-rondwandeling bij het Wijzenddijkje in Blokker. Vanaf het dijkje en de heuvel hebben fietsers/wandelaars een goed zicht op dit fraaie gebied, maar wandelend rondom de plas is nóg meer te zien!
Bekijk bijvoorbeeld de achttien meter lange betonnen oeverzwaluwwand die in 2017 is gebouwd. In de meer dan honderd uitgeholde nestgaten zat vorig jaar een kolonie oeverzwaluwen te broeden. Deze insectenetende vliegkunstenaars storen zich niet aan het publiek als die zich op gepaste afstand houdt. De drie gidsen vertellen ieder hun specifieke verhaal over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels.
Een vrijwillige bijdrage voor IVN West-Friesland is welkom. De locatie is per fiets uit twee richtingen van het Wijzendijkje bereikbaar. De ontmoetingsplek is bij het hek van ingang Het Drachterveld bij Blokker. Neem per auto de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker voorbij Wijzenddijkje 9.

Meer berichten