Werenfridus weer 'thuis' aan De Keyzerstraat

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - 'Welkom thuis'. Met deze woorden sprak rector Hans Peeters maandag de medewerkers van Tabor College Werenfridus toe. Na een grootschalige verbouwing, waarna het oude Werenfridus nog nauwelijks te herkennen is, is er nu dan eindelijk de terugkeer naar de vertrouwde maar compleet vernieuwde school aan De Keyzerstraat in Hoorn. En dat bleef maandag 14 mei niet onopgemerkt. Voor de deur verzamelden zich ondertussen de eerste leerlingen, gespannen en nieuwsgierig naar hoe het er binnen uit zou zien.
Om 09.00 uur was het dan zover. Er werd afgeteld en de eerste leerlingen stapten de drempel over. De grote kennismaking met het nieuwe Werenfridus kon beginnen. Rondkijken, kluisjes in gebruik nemen, op zoek naar de wc. Al leerlingen kregen de tijd om eerst zelf rond te kijken, want er is genoeg te zien. Er zijn leerhuizen voor de verschillende vakgebieden, met leerpleinen om zelf te kunnen studeren. Er is een patio waar de leerlingen lekker buiten kunnen zitten en er zijn gloednieuwe gymzalen. En dan is er nog het centrale plein waar de leerlingen tussen de lessen door kunnen vertoeven.
De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de verbouwing van het nieuwe Werenfridus. Hoewel er haast beter gesproken kan worden over nieuwbouw. Toch zal wie in het oude pand op school heeft gezeten, een gedeelte herkennen. De kant aan de Liornestraat is blijven staan, waardoor een aantal oude elementen nog zichtbaar zijn. De officiële opening van het nieuwe Werenfridus is in oktober. Dan wil rector Hans Peeters graag aan iedereen laten zien hoe mooi de school geworden is. Tot die tijd is het gebouw van de medewerkers en van de leerlingen en worden de laatste puntjes op de i gezet. Deze zomer wordt het buitenterrein nog ingericht. Daarna is de verbouw en nieuwbouw van Werenfridus écht voltooid.

Meer berichten