Ymke beleeft welverdiende Opkikkerdag vol verrassingen

  Nieuws
Ymke en haar zusje Bente mochten deze dag even echte brandweervrouwen zijn. (Foto: aangeleverd)
Ymke en haar zusje Bente mochten deze dag even echte brandweervrouwen zijn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZWAAG - Voor Ymke (7) en haar gezin uit Zwaag stond zaterdag 26 mei een unieke dag op de planning: hún Opkikkerdag. De ene na de andere verrassing stond deze dag op ze wachten. Met als doel? Alle zorgen even vergeten en met het hele gezin volop genieten. Ymke is namelijk langdurig ziek. Dit heeft veel impact op haar leven, maar ook op dat van haar ouders en haar zusje Bente (3). Daarom organiseerde Stichting Opkikker voor hen een Opkikkerdag.


Tijdens de Opkikkerdag kon het gezin even uit de harde realiteit stappen en met elkaar onbezorgd genieten. De dag begon bij een professionele fotograaf die het hele gezin op de gevoelige plaat zette in de fotostudio. Daarna maakten ze als echte prinsen en prinsessen een ritje in de koninklijke koets, waarna ze gelijk door konden met het blussen van brandjes en redden van dieren uit de boom als echte brandweermannen en -vrouwen. Daarna genoot het gezin van een echte poppenshow en was het vervolgens tijd om te feesten in het paleis van de Opkikker. Om een mooie herinnering mee te kunnen nemen, gingen ze daarna aan de slag met het maken van sleutelhangers en kettingen. Zij sloten de dag af met een uitgebreid dinerbuffet en een optreden. Een dag vol verrassingen dus!
Ymke en haar gezin werden opgegeven voor een Opkikkerdag door de pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Ymke onder behandeling is. Stichting Opkikker werkt inmiddels samen met ruim tachtig ziekenhuizen in Nederland, waaronder alle academische. Zij hopen op deze manier aankomend jaar ruim achttienhonderd gezinnen te helpen. Meer informatie over Stichting Opkikker: www.opkikker.nl.

Meer berichten