Ronde van de Westfriese Omringdijk - Ontdek het bijzondere West-Friese dijklandschap

  Nieuws
Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten drie afstanden (50, 80 en 135 km) die geheel of gedeeltelijk over het cultuurhistorisch monument voeren. (Foto: aangeleverd)
Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn starten drie afstanden (50, 80 en 135 km) die geheel of gedeeltelijk over het cultuurhistorisch monument voeren. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Le Champion presenteert zondag 15 juli de achtste editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk. In aanloop naar en tijdens deze fietsklassieker is het mogelijk om in te schrijven voor drie verschillende afstanden: 50, 80 en 135 kilometer. De deelnemers komen op deze routes over de Westfriese Omringdijk verschillende fotopalen tegen. Dit initiatief van Atelier NL moet zorgen voor een time lapse van de meest bijzondere plekken op de 126 kilometer lange Omringdijk.
Atelier NL heeft in samenwerking met het Westfries Museum totaal twintig fotopalen geplaatst op de Westfriese Omringdijk. Fietsers kunnen tijdens de Ronde van de Westfriese Omringdijk afstappen en met hun eigen mobiele telefoon het West-Friese landschap vastleggen. Alle gemaakte beelden die via de uitzichtpalen zijn gemaakt, kunnen worden geüpload naar de speciale website: www.mijnomringdijk.nl. Hierdoor ontstaat een unieke serie beelden. Steeds vanuit hetzelfde kader, maar toch steeds anders door de wisseling van tijden en seizoenen. Met het fotoproject ‘Mijn Omringdijk’ legt Atelier NL een verbinding met het landschap van nu.
Deelnemers aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk kunnen starten in vier verschillende plaatsen. Alle drie de afstanden starten vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. Vanaf hier rijden de deelnemers, aangemoedigd door entertainment en getrakteerd op West-Friese lekkernijen, langs bijzondere gebouwen en leuke plaatsjes in West-Friesland. Van echte West-Friese dorpjes tot het Markermeer en IJsselmeer. Dit jaar doet ook de stempelkaart weer zijn intrede. Deelnemers komen onderweg een aantal verzorgingsposten tegen waar gestempeld kan worden.
Inschrijven met het laagste tarief is mogelijk via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl. Kies de afstand en ook de startplaats. Tevens is het mogelijk om in te schrijven op de startlocaties op 15 juli. Hier wordt wel een hoger tarief toegepast. Bij inschrijving is het mogelijk om een vrijwillige donatie te doen aan het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk: Stichting de Westfriese Molens.

Meer berichten