Westfriese Omringdijk Skeelertocht

  Nieuws
Ga de uitdaging aan en doe mee aan de skeelertocht over de oudste dijk van Nederland. (Foto: Willem & Annelies Zwier)
Ga de uitdaging aan en doe mee aan de skeelertocht over de oudste dijk van Nederland. (Foto: Willem & Annelies Zwier) (rodi.nl)

REGIO - Skeeleren over de oudste dijk van Nederland, de Westfriese Omringdijk. Een bijzondere ervaring! IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik verzorgt zondag 1 juli de negende editie van de skeelertocht van 126 en 60 kilometer over de monumentale Westfriese Omringdijk.

De tocht wordt begeleid door een geluidswagen, voorfietsers en een wagen van het Rode Kruis. Alle kruispunten worden afgezet door gecertificeerde verkeersregelaars. Bij iedere post kunnen deelnemers genieten van een broodje, fruit, limonade, soep, thee en koffie. Bij terugkomst is er voor iedereen een broodje hamburger, een kom soep en natuurlijk een verdiende medaille.
De tocht gaat langs de IJsselmeerdijk vanaf Medemblik naar Enkhuizen en vervolgens richting Hoorn. Tussen Enkhuizen en Hoorn voert de tocht de inliners over prachtig glad asfalt met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. Na de eerste stop vervolgen de deelnemers aan de 60 kilometer hun eigen weg. Via Blokker en Zwaagdijk gaan zij terug naar de skeelerbaan in Medemblik. Na de eerste stop gaan de deelnemers aan de 126-kilometertocht verder via Hoorn en door tot vlak voor Schardam, waar richting het westen wordt afgebogen. De deelnemers gaan verder over de inlandse dijk via Scharwoude, Oudendijk en Avenhorn richting Ursem, waar de tweede stop is gepland. Na deze stop wordt de tocht vervolgd richting Alkmaar waar dwars door de stad gereden wordt. Vervolgens komt het peloton via Koedijk en Schoorldam bij Krabbendam aan en wordt voor de derde maal gestopt. Richting Kolhorn volgt een lange slingerende dijk. Na een vierde stop wordt koers gezet richting Medemblik waar de rijders warm onthaald worden.
Kijk op www.westfrieseomringdijkskeelertocht.nl voor meer informatie en aanmelden.

Meer berichten