Lalay Yssel gekozen tot mbo-ambassadeur Horizon College

  Nieuws
Lalay volgt de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn in Hoorn. (Foto: Rob Duin)
Lalay volgt de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn in Hoorn. (Foto: Rob Duin) (rodi.nl)

HOORN - Een vakvrouw met een groot hart voor haar cliënten. Met deze lovende woorden van de jury is Lalay Yssel (18) uit Hoorn gekozen tot mbo-ambassadeur van het ROC Horizon College. Zij is gekozen uit de elfduizend studenten van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Hoorn, Heerhugowaard en Purmerend. In november strijdt Lalay om de landelijke titel van mbo-ambassadeur.
Lalay volgt de mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn in Hoorn en zij loopt stage bij Leekerweide in Wognum. Hier werkt ze met mensen die een ernstige meervoudige beperking hebben. Geïnspireerd door haar oma, die in de gehandicaptenzorg werkt, heeft zij veel geleerd over de doelgroep waar zij nu mee werkt. Qua houding en kennis springt Lalay er met kop en schouders bovenuit en is zij volgens de jury een pure persoonlijkheid die kracht uitstraalt en haar dromen waar wil maken.
Lalay was overdonderd toen de jury bekendmaakte dat zij de winnaar was. "Het is een eer en een ervaring die ik nooit zal vergeten. Het is heel bijzonder voor mij omdat ik een hele ontwikkeling heb doorgemaakt en gegroeid ben als persoon." Lalay gaat nu door naar de landelijke finale, samen met circa veertig ambassadeurs van overige roc's. Middels een aantal challenges worden zij uitgedaagd om hun talenten te laten zien. Maandag 19 november wordt in het bijzijn van de minister van Onderwijs de winnaar bekendgemaakt.

Meer berichten