'Máxima is echt een schat' - West-Friesland vereerd met koninklijk bezoek

  Nieuws
(Foto's Vincent de Vries)
(Foto's Vincent de Vries) (rodi.nl)

REGIO - West-Friesland keek er al weken naar uit: het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Donderdag 28 juni was het dan zover. Het koninklijk paar begon hun streekbezoek in Hoorn, waar zij om 10.00 uur op een zonovergoten Oostereiland ontvangen werden door de commissaris van de Koning, de heer J.W. Remkes. Ook de Hoornse burgemeester, Jan Nieuwenburg, heette het paar hartelijk welkom.

De heer Remkes begeleidde het paar vervolgens over de brug naar de foyer van Cinema Oostereiland. Sarah van der Hoek, kinderstadsdichter van Hoorn, had de eer om de koning en koningin een mooi handboeket aan te bieden. In de foyer kreeg het koninklijk echtpaar een toelichting op ontwikkelingen en uitdagingen in de regio. Ook maakten zij hier kennis met de andere vier burgemeesters in West-Friesland. Vervolgens maakten ze een korte vaart per duurzame watertaxi door de Hoornse haven. Het publiek kreeg zo even de kans om Willem-Alexander en Máxima vanaf de kant toe te zwaaien of een glimp van het paar op te vangen.

Hand geven


Marion Aaldring (44) uit Spanbroek was samen met haar moeder Tonna Roos (73) uit Nibbixwoud speciaal voor het koninklijk bezoek naar Hoorn gekomen. Met name Tonna is een groot fan van het koningshuis. "Ontzettend gezellig om hier te zijn", glundert ze. "Vooral omdat Máxima erbij is. Ik heb haar zelfs net een hand gegeven! Ze is altijd zo vriendelijk, echt een schat. En ze ziet er ook vandaag weer prachtig uit."
Dochter Marion vult aan: "Vanmorgen vroeg zijn we op de fiets gestapt richting Hoorn en straks fietsen we door naar Medemblik, waar we het Koninklijk Paar nóg een keer hopen te spotten."
Tijdens het bezoek stonden ontwikkelingen in de regio centraal, met name op het gebied van agro-industrie, wereldhandel en ondernemen en plattelandsontwikkeling. Na Hoorn brachten de koning en koningin een bezoek aan de gemeenten Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik.

Meer berichten