Kort nieuws

  Nieuws

Ponypret

HOORN - De Hoornse ponydag vindt woensdag 8 augustus plaats. Bijna honderd kinderen komen met hun pony naar de stad om mee te doen aan spelletjes, keuringen, de openlucht ponylunch en de grote verkleedshow. Dit jaar mogen de deelnemers uitbeelden waarom ze van Hoorn houden. Het spektakel van de Hoornse ponydag begint al om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht-ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers. Naast de pony’s zijn er ook serieuze paardenkrachten in de stad. Zo’n honderd deelnemers aan het Hoorns Oldtimerspektakel verzamelen zich ’s morgens voor een rondrit door de omgeving waarna ze tegen de middag de stad inrijden om op te stellen voor een fraaie show.
Buutschooterpad

OUDENDIJK - Eetcafé Les Deus Ponts in Oudendijk verzorgt zondag 5 augustus een rondwandeling over de nieuwe fiets-wandelroute 'het Buutschooterpad', dat dwars door de polder Beschoot van Oudendijk naar Grosthuizen loopt. De wandelaars brengen een bezoek aan het museumgemaal Beetskoog, waar zij van Martien Seinen uitleg krijgen over de werking van dit gemaal. Tip: neem een verrekijker mee en trek stevige wandelschoenen aan. De start is om 14.00 uur vanaf het eetcafé aan de Slimdijk 2. De wandeling is circa 6,5 kilometer lang. Kosten: 3,50 euro p.p., kinderen tot twaalf jaar betalen 1,50 euro. Meer informatie: 0229-541275.
Bakkerijmuseum op tv

MEDEMBLIK - Maar liefst vijf opnamedagen, waarvan twee in Medemblik, zijn er geweest voor het nieuwe RTL-programma 'Mijn zaak is de Beste!' waarin onder andere het Bakkerijmuseum in Medemblik woensdag 8 augustus centraal staat. Met twee collega-museumdirecteuren ging Jacco Spil de strijd aan welk museum zichzelf 'de Beste' mag noemen. Er werd bij elkaar gekeken en er werd geoordeeld over de zaak van de collega. Ook bezocht een BN'er de musea en ook die heeft geoordeeld. Benieuwd naar de uitslag? Kijk dan 8 augustus vanaf 20.30 uur naar RTL4.
Lunchconcert

HOORN - Violiste Barbara Erdner en organist Henk van Zonneveld geven woensdag 8 augustus een zomermarkt-lunchconcert in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn. Hun programma staat in het teken van de componist Johann Sebastian Bach. Het gaat daarbij echter niet om werken die geschreven zijn voor orgel en viool, maar om bewerkingen van twee triosonates die oorspronkelijk geschreven zijn voor orgel-solo. Daarnaast voert Henk van Zonneveld voor orgel-solo de Prelude en Fughetta in G BWV 902 van J.S. Bach uit. Het concert begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Meer weten? Kijk op www.orgelconcerten-hoorn.nl.
Waterweken

MEDEMBLIK - De elfde editie van de Westfriese Waterweken in Medemblik staat garant voor een gevarieerd programma. De openingsavond is vrijdag 10 augustus met 'Culinair aan de kade': een verrassende ontvangst aan de Oosterhaven, culinaire hoogstandjes en het Wervershoofs Volksorkest. Zaterdag 11 augustus is het tijd voor de nautische dag. Deze dag genieten bezoekers van onder meer de Koninklijke Marine, het lichtschip Texel, rondvaarten en historische reddingboten. Verder vinden die dag de nationale coastal roeiwedstrijden plaats en bij kasteel Radboud is een waterspeelplein te vinden. Verder staat Oosterhaven Classic op het programma met een optreden van het NHJFO en Marco Bakker. Zij zorgen samen voor een mooie muzikale avond. Zondag 12 augustus volgt het klapstuk van het evenement: de drakenbootraces in de Oosterhaven. Meer weten? Kijk voor het volledige programma op www.waterweken.nl.
Kermisparty
HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt 17 in Hoorn vindt dinsdag 14 augustus van 19.00 tot 23.00 uur een kermisparty plaats die speciaal bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar iedereen is natuurlijk welkom. Er zijn diverse live-optredens en de toegang is gratis.
Rondje Middenmeer

BLOKKER - De Westfriese Toerclub presenteert zondag 12 augustus de fietstocht 'Rondje Middenmeer'. Zin om mee te fietsen? Kies uit de route van 65 of die van 95 kilometer. Het is een vrije toertocht. Start en finish zijn bij Handbal Vereniging Blokker, Noorderdracht 42a in Blokker. Onderweg is een koffiestop ingelast bij vliegveld Middenmeer om de spieren even te ontspannen. Starten kan tussen 9.00 en 9.30 uur. Meer informatie: www.wftc.eu.
Alzheimer Café

HOORN - Het Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 15 augustus een bijeenkomst in het gemeentehuis, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Het onderwerp van deze avond luidt: 'Verschillende vormen van dementie'. Als deskundige is Simone Kwakman-Brinkkemper uitgenodigd, werkzaam als specialist ouderengeneeskunde in opleiding bij Geriant. De gespreksleider van deze middag is Annet Koelman. Het programma begint om 15.00 uur, koffie en thee staan om 14.30 uur klaar. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Ellen Bos-Ruijer, e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741.
SeniorenAcademie

HOORN - De HCC!-SeniorenAcademie houdt woensdag 15 augustus in het Sport Centrum aan de Holenweg 14a in Hoorn een bijeenkomst voor beginnende en minder gevorderde computergebruikers. De presentatie begint om 10.00 uur. Voor HCC-leden is de toegang gratis. Niet-leden zijn van harte welkom voor een kennismakingsbijeenkomst. Bezoekers krijgen twee uur de gelegenheid om computervragen te stellen aan de bestuursleden van de SeniorenAcademie. Meer informatie: 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Maatjes gezocht

HOORN - Stichting Netwerk zoekt taal- en buurmaatjes voor alle wijken in Hoorn. Maatjes zijn vrijwilligers die mensen helpen die tijdelijk wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kunnen gebruiken. Deze maatjes worden één op één gekoppeld aan iemand die hulp nodig heeft met bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal, het aangaan van sociale contacten, het op orde brengen van de thuisadministratie of het verminderen van eenzaamheid. Als maatje leer je nieuwe mensen kennen, je komt in aanraking met andere gewoonten en culturen en je kunt er zijn voor iemand die ondersteuning nodig heeft. De tijdsinvestering is gemiddeld twee uur per week en vooraf wordt altijd een bepaalde periode afgesproken. Alle maatjes krijgen een training. Meer informatie over de maatjesprojecten en de ondersteuning vanuit Netwerk is te vinden op www.netwerkhoorn.nl. Maatje worden? Neem contact op met Tamar Steens: 0229-280940 of t.steens@netwerkhoorn.nl.

Meer berichten