Halve Maen zoekt jonge museuminspecteurs - Luister, kijk, ruik, voel én ontdek het zeeleven

  Nieuws
De jonge inspecteurs onderzoeken het VOC-schip en geven op basis van wat ze gezien hebben een eindoordeel. (Foto: Westfries Museum/Benno Ellerbroek)
De jonge inspecteurs onderzoeken het VOC-schip en geven op basis van wat ze gezien hebben een eindoordeel. (Foto: Westfries Museum/Benno Ellerbroek) (rodi.nl)

HOORN - Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen deze zomervakantie, tot en met 2 september, museuminspecteur van de Halve Maen in Hoorn worden. De jonge inspecteurs onderzoeken het VOC-schip en geven op basis van wat ze gezien hebben een eindoordeel. Door middel van de inspectie kunnen de kinderen verschillende badges en prijzen winnen, waaronder een instax camera. Een dagje uit bij de Halve Maen bestaat uit een rondleiding of audiotour aan boord en het maken van stoere buttons in het bezoekerscentrum.
Hoe het werkt? Download de app 'Museum Inspecteurs' en bezoek de Halve Maen. Vul daarna twaalf korte vragen in over het bezoek aan het schip en upload enkele foto's. De beoordeling wordt opgeslagen in de app. In de week van 10 september worden de winnaars bekend gemaakt op www.museumkids.nl. De Museumvereniging selecteert de winnaars op inhoud en originaliteit.

Zeeleven

Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de zeventiende eeuw in Nederland dat ook echt zeilt. Een bezoek aan de Halve Maen bestaat uit een rondleiding of het gebruik van een audiotour aan boord en het bezoek aan het Centrum Varend Erfgoed waar van alles wordt verteld over Hoorn en het water. Stap aan boord en luister, kijk, ruik, voel én ontdek het zeeleven aan boord in de zeventiende eeuw. Elk jaar is er een nieuw jaarthema. In 2018 staat de 'Ontmoeting tussen twee culturen' centraal. Ontdek alles over de inheemse bevolking die Hudson op zijn reis ontmoette en de handelsrelaties die daar uit ontstonden.
Buttons maken

In de zomervakantie kunnen kinderen stoere buttons maken in het bezoekerscentrum van de Halve Maen. Kinderen kleuren een kleine tekening van een schip, indiaan of zeeman in die daarna wordt verwerkt tot button. Een leuk aandenken aan een leerzaam dagje uit.
In juli en augustus is de Halve Maen elke dag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. De Halve Maen is een zeilend schip en het is mogelijk dat het schip niet thuis is. Kijk daarom voor actuele openingstijden op de website: www.halvemaenhoorn.nl.

Meer berichten