Workshop 'Reliëf in klei' bij Pisa

  Nieuws
Op een tableau van verse klei maken de deelnemers afdrukken en structuren aan. Zo ontstaat een driedimensionale afbeelding. (Foto: aangeleverd)
Op een tableau van verse klei maken de deelnemers afdrukken en structuren aan. Zo ontstaat een driedimensionale afbeelding. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Sandra Smits van Keramiekatelier Pottenkijkerij in Andijk verzorgt dinsdag 28 augustus en 25 september de workshop 'Reliëf in klei' bij Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Op een tableau van verse klei maken de deelnemers afdrukken en structuren aan. Zo ontstaat een driedimensionale afbeelding (reliëf).
Deelnemers mogen zelf voorwerpen meenemen om deze structuren aan te brengen. Denk aan kant, schelpen, plastic pasjes, uitsteek-deegvormen of kralen. Die persoonlijke materialen bekrachtigen het levensverhaal van de deelnemer en geven verdieping in het landschap. Letterlijk en figuurlijk. Na de workshop hebben de tableaus tijd nodig om te drogen. Daarna bakt Sandra de tableaus in een keramiek-oven. Een maand later volgt de tweede (vervolg)workshop waarin het werk wordt voorzien van een glazuurlaag; kleurrijk of juist sober. Daarna worden de tableaus nog een keer gebakken.
De workshops zijn van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden: administratie@inloophuispisa.nl of www.inloophuispisa.nl of via de gastvrouw van Inloophuis Pisa.

Meer berichten