RSJ start seizoen met gratis kolfsportlessen

  Nieuws
Met behulp van een zogenaamde hockeystick, de kliek, probeert de speler een bal van de ene paal naar de andere paal te spelen. (Foto: aangeleverd)
Met behulp van een zogenaamde hockeystick, de kliek, probeert de speler een bal van de ene paal naar de andere paal te spelen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERKHOUT - Het nieuwe seizoen starten met een ‘nieuwe groep beginners’, dat is het motto van kolfvereniging Ridder Sint Joris (RSJ) in Berkhout. Daarom start de vereniging het seizoen 24 augustus met vijf gratis kolfsportlessen.
De kolfsport is een sport waarbij inzicht, concentratie en een competitieve houding drijfveer zijn. Het doel van de sport is zoveel mogelijk punten te behalen. Met behulp van een zogenaamde hockeystick, de kliek, probeert de speler een bal van de ene paal naar de andere paal te spelen. Deze palen staan in een overdekte baan van 17,5 bij 5 meter. Het spelen levert buiten de fysieke en mentale inspanning zeker ook ontspanning op, want naast de inspanning is gezelligheid tussen de spelers onderling buiten de baan erg waardevol. De kolfsport is een individuele sport; iedere speler speelt voor zijn eigen punten. Een partij wordt over het algemeen gespeeld door drie personen.
Elke speelavond (vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur) worden er partijen gespeeld. Omdat de sport landelijk gespeeld wordt, worden er regelmatig toernooien gehouden. Ook onderling worden binnen de vereniging toernooien georganiseerd. Deze wedstrijden vinden vaak plaats buiten de normale speelavonden. Deelname van deze toernooien is geheel vrijblijvend.
Interesse in deze sport? Kom dan gratis kennismaken. Spelmateriaal is aanwezig en verdere uitleg van het spel wordt ter plaatse verteld. Locatie: café de Ridder aan Kerkebuurt 171 in Berkhout. Wanneer: vrijdag 24, 31 augustus, 7, 14, 21 september. Aanvang: 19.30 uur. Opgave en meer informatie: 06-28993108 (Ina) of 0229-551875 (Tine).

Meer berichten