Kort nieuws

Nieuws

Kermisparty
HOORN - In café JP Coen aan de Veemarkt 17 in Hoorn vindt dinsdag 14 augustus van 19.00 tot 23.00 uur een kermisparty plaats die speciaal bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, maar iedereen is natuurlijk welkom. Er zijn diverse live-optredens en de toegang is gratis.
Alzheimer Café

HOORN - Het Alzheimer Café Hoorn houdt woensdag 15 augustus een bijeenkomst in het gemeentehuis, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Het onderwerp van deze avond luidt: 'Verschillende vormen van dementie'. Als deskundige is Simone Kwakman-Brinkkemper uitgenodigd, werkzaam als specialist ouderengeneeskunde in opleiding bij Geriant. De gespreksleider van deze middag is Annet Koelman. Het programma begint om 15.00 uur, koffie en thee staan om 14.30 uur klaar. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie: Ellen Bos-Ruijer, e.ruijer@geriant.nl of 0229-741741.
SeniorenAcademie

HOORN - De HCC!-SeniorenAcademie houdt woensdag 15 augustus in het Sport Centrum aan de Holenweg 14a in Hoorn een bijeenkomst voor beginnende en minder gevorderde computergebruikers. De presentatie begint om 10.00 uur. Voor HCC-leden is de toegang gratis. Niet-leden zijn van harte welkom voor een kennismakingsbijeenkomst. Bezoekers krijgen twee uur de gelegenheid om computervragen te stellen aan de bestuursleden van de SeniorenAcademie. Meer informatie: 06-83351218 of f.bieri@hccnet.nl.
Maatjes gezocht

HOORN - Stichting Netwerk zoekt taal- en buurmaatjes voor alle wijken in Hoorn. Maatjes zijn vrijwilligers die mensen helpen die tijdelijk wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding kunnen gebruiken. Deze maatjes worden één op één gekoppeld aan iemand die hulp nodig heeft met bijvoorbeeld het leren van de Nederlandse taal, het aangaan van sociale contacten, het op orde brengen van de thuisadministratie of het verminderen van eenzaamheid. Als maatje leer je nieuwe mensen kennen, je komt in aanraking met andere gewoonten en culturen en je kunt er zijn voor iemand die ondersteuning nodig heeft. De tijdsinvestering is gemiddeld twee uur per week en vooraf wordt altijd een bepaalde periode afgesproken. Alle maatjes krijgen een training. Meer informatie over de maatjesprojecten en de ondersteuning vanuit Netwerk is te vinden op www.netwerkhoorn.nl. Maatje worden? Neem contact op met Tamar Steens: 0229-280940 of t.steens@netwerkhoorn.nl.
Koffieochtend

HOORN - In Het Lichtbaken wordt donderdag 16 augustus een Open Koffieochtend gehouden. Een mooie gelegenheid voor iedereen die er even uit wil zijn en om een gesprek verlegen zit. Er wordt een kop koffie en thee geschonken en er is gezelligheid. Deze ochtend is vooral bedoeld voor mensen die weer een stap willen zetten in het leggen van nieuwe contacten. De inloop is vanaf 10.00 uur. De ontmoeting duurt tot circa 12.00 uur en wordt afgesloten met een korte boodschap uit de bijbel. Iedereen - ongeacht zijn of haar achtergrond - is hartelijk welkom. Het adres is Maelsonstraat 6 in Hooen. Ga voor meer informatie naar hetlichtbakenhoorn.nl.
Kookvrijwilliger

HOORN - Hospice Dignitas in Hoorn vindt het belangrijk dat gasten, voor wie de laatste fase van hun leven is aangebroken, zich thuis voelen. De deskundige medewerkers en vrijwilligers zetten zich dag en nacht in om hen dat te laten ervaren. Het hospice is op dit moment op zoek naar kookvrijwilliger(s). Zij bereiden een maaltijd en soep voor acht tot maximaal zestien mensen. Deze vrijwilligers halen de boodschappen voor de maaltijd, koken en ruimen de keuken ook weer op. Ze worden ingewerkt en koken dan samen met een andere kok. Interesse en graag precies weten wat de vacature inhoudt? Kijk dan op www.vrijwilligerspunt/vacaturebank onder vacaturenummer 7128 of neem contact op met Hospice Dignitas: info@hospicedignitas.nl of 0229-284060.