De Westfries omgetoverd tot Family Festival - Vertier en vermaak voor het hele gezin

  Nieuws
Laura en Mariska bij IJsbaan de Westfries waar zaterdag 15 september de eerste editie van het Family Festival plaatsvindt. (Foto: Yvette Vlaar)
Laura en Mariska bij IJsbaan de Westfries waar zaterdag 15 september de eerste editie van het Family Festival plaatsvindt. (Foto: Yvette Vlaar) (rodi.nl)

HOORN - Een betaalbaar en kindvriendelijk festival voor het hele gezin, dat is wat Mariska en Laura van Hip Happenings willen neerzetten voor gezinnen in de regio Hoorn. Zaterdag 15 september wordt IJsbaan de Westfries aan de Westfriese Parkweg 5 in Hoorn, waar op dat moment geen ijs ligt, omgetoverd tot een groot Family Festival waar voor ieder gezinslid iets te beleven is.


Het idee is ontstaan toen Mariska en Laura in het vliegtuig zaten naar hun vriendin in Noorwegen. "Tijdens de vlucht kwamen we tot de conclusie dat er in West-Friesland eigenlijk weinig evenementen zijn die gericht zijn op het hele gezin", vertelt Mariska. "We besloten hier bij thuiskomst in Nederland verandering in te brengen." Mariska en Laura - allebei moeder van jonge kinderen - besloten om hun organisatiekrachten en evenementenervaring te bundelen en richtten dit jaar Hip Happenings op om gezinnen in West-Friesland kennis te laten maken met vernieuwende en hippe evenementen.

Zones


Zaterdag 15 september zien bezoekers IJsbaan de Westfries van een heel andere kant. Zo wordt de enorme oppervlakte verdeeld in verschillende zones voor voldoende overzicht. Er is een zone voor de leeftijdscategorie van nul tot vier jaar. Deze zone is op de plek van de ijshockeybaan. Daar ligt nu uiteraard geen ijs en de plek is handig omheind door de wanden van de baan. "Ideaal. Hier hoef je je dus geen zorgen te maken dat je kleintje er vandoor gaat." De zone van nul tot vier jaar wordt beheerd door de hoofdsponsor Stichting Kinderopvang Hoorn. Zij zorgen deze dag voor vermaak van de allerkleinste kinderen. Er is een fietsparcours, blote-voeten-pad en een voorleeshoek. Ook aan voedings- en verschoonruimtes zijn gedacht.

Uitdaging


Voor iets grotere kinderen is er de zone vier tot tien jaar met verschillende springkussens, schminken, diverse creatieve activiteiten en trampolines. Voor de oudste kinderen van het gezin, de tieners, heeft de organisatie iets meer uitdaging in petto. Denk aan een grote stormbaan en een workshop kickboksen. Daarnaast kunnen deze kinderen zich uitleven op het pannaveld. Ook aan de meisjes is gedacht. Zij kunnen hun nagels laten lakken en een haarveertje laten zetten. In het midden van de kindvriendelijke zones ligt het festivalplein. Op dit plein, omringd door tien verschillende foodtrucks, kunnen bezoekers tijdens het eten genieten van de (live)muziek, optredens en demonstraties op het podium.
Een dag met genoeg plezier, vermaak en vertier voor het hele gezin. Het festival wordt feestelijk geopend om 11.00 uur en sluit om 20.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.hiphappenings.nl. Kijk ook op Facebook: Family Festival Hoorn. Kaarten in de voorverkoop kosten 3,50 euro per persoon.

Meer berichten