Kinderen op vakantie dankzij Humanitas West-Friesland

  Nieuws
De kinderen genoten zichtbaar van hun vakantie en hebben nieuwe vriendschappen gesloten. (Foto: aangeleverd)
De kinderen genoten zichtbaar van hun vakantie en hebben nieuwe vriendschappen gesloten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Een week lang op vakantie. Veel kinderen in West-Friesland kunnen dit steeds nog niet zeggen. Soms zit het er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, is het geld er niet voor of verkeert het kind in een sociaal isolement. Humanitas West-Friesland heeft drie kinderen uit Hoorn en Bovenkarspel een onvergetelijke vakantie bezorgd tussen 4 en 18 juli in Voorthuizen op de Veluwe.
Alle zaterdagen in deze periode was station Duivendrecht het vertrek- en aankomstpunt van de bus. Medewerkers van Jeugdzorg en de Voedselbank hebben de kinderen voorgedragen. Humanitas West-Friesland kon dit ook alleen maar organiseren dankzij de giften van Stichting De Lichtboei en heel veel particulieren in West-Friesland. In totaal heeft Humanitas West-Friesland een bedrag van 990 euro kunnen inzamelen voor drie kinderen uit West-Friesland. Ook de ouders hebben een bedrag van 65 euro per kind betaald. Dit om ouders het gevoel te geven dat ook zij hebben bijgedragen aan de vakantie van hun kind(eren). Deze kinderen kunnen nooit op vakantie. Het zijn ook kinderen die veel begeleiding nodig hebben. Daarom zorgt Humanitas voor twee begeleiders per zes kinderen. Tijdens de vakantie waren er positieve momenten en mooie activiteiten (zwembad, dierentuin) voor de kinderen. Zij waren er even lekker uit en hebben nieuwe vriendschappen gesloten.
Humanitas West-Friesland hoopt in 2019 het aantal van drie kinderen te verbeteren naar vijf kinderen. Meer informatie over Humanitas: west-friesland@humanitas.nl.

Meer berichten