Dier van de Week

  Nieuws
Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen gang wil kunnen gaan. (Foto: aangeleverd)
Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen gang wil kunnen gaan. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Jax is een mooie, gecastreerde kater van twee jaar oud. Hij is naar het asiel gebracht omdat er een baby op komt was en Jax regelmatig een tik of een hap geeft tijdens het aaien. Jax is een echte vrijbuiter die graag buiten speelt en lekker zijn eigen gang wil kunnen gaan. Hij kan niet bij andere katten. Hij vindt het prettig als er mensen aanwezig zijn maar wil niet uren knuffelen. Hij heeft een groot jachtinstinct en moet goed bezig gehouden worden, bijvoorbeeld door regelmatig een speelkwartier met hem te houden en hem zijn eten te laten zoeken in een voerbal of andere puzzel. Omdat Jax blaasproblemen heeft gehad, zit hij op speciaal dieetvoer (Hill's C/D) en daar moet hij op blijven om te voorkomen dat hij in de toekomst nog een keer klachten krijgt. Dit moet de nieuwe eigenaar dus geen probleem vinden.
Wie interesse heeft in Jax, kan contact opnemen met het Dierentehuis Hoorn, tel. 0229-218197. Het asiel is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is dagelijks (behalve zondag) geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten