Twintig jaar bijbelse tuin

  Nieuws
Waterlelies in de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis in Hoorn. (Foto: aangeleverd)
Waterlelies in de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis in Hoorn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - De Doopsgezinde-Remonstrantse Gemeente Hoorn viert zondag 30 september dat de bijbelse tuin achter het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn twintig jaar bestaat. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst in het Foreestenhuis, waaraan Erik Post (verteltheater), Jan Maarten Koeman (musicus) en verschillende leden van de tuinploeg meewerken.
De tuinploeg vertelt over de bijzondere band die zij met bepaalde bloemen in de tuin hebben. Ter ere van het jubileum zijn er bronzen beelden te zien van kunstenares Hanneke Emens, buurvrouw van de tuin. De bijeenkomst is van 14.30 tot 16.00 uur. Daarna gaat bij goed weer het feest nog even door in de tuin.
Het idee voor een bijbelse tuin kwam in 1997 van drs. Arie Lambo, die indertijd de Gemeente begeleidde in een predikantloze periode. Hij riep in mei 1997 via het kerkblad belangstellenden op om ideeën uit te wisselen. Na een jaar van intensief overleg en werk en met financiële steun van onder andere het Kerkmeijer de Regtfonds kon de tuin in 1998 worden geopend door Arie Lambo. Twintig jaar later zijn er 23 helpers, waaronder ook vrijwilligers van buiten de kerk.

Meer berichten