Pisa zoekt versterking voor team gastvrouwen en -heren

  Nieuws
Een deel van het vrijwilligersteam van Inloophuis Pisa. (Foto: aangeleverd)
Een deel van het vrijwilligersteam van Inloophuis Pisa. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Inloophuis Pisa heeft een stabiel team van vrijwillige gastvrouwen en -heren. Toch kan het gebeuren dat iemand weggaat of zijn/haar aandacht aan andere zaken wil of moet schenken. Dát, gecombineerd met een uitbreiding in het aanbod en dus een toename van werkzaamheden, betekent momenteel dat Pisa op zoek is naar versterking voor het team.
Een gastvrouw of gastheer biedt laagdrempelige psychosociale ondersteuning aan mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden middels het bieden van een luisterend oor. Waar gewenst verschaft hij of zij informatie over de activiteiten binnen het loophuis. Verder ontvangt de vrijwilliger bezoekers en geeft hij of zij voorlichting over het huis bij activiteiten als themabijeenkomsten, voorlichtingsbijeenkomsten, workshops, open dagen, verwendagen of informatiemarkten.
Wat vraagt Pisa van de vrijwilligers?
- Betrokkenheid bij en respect voor de bezoeker en diens privacy
- Goed ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden
- Op juiste wijze kunnen omgaan met afstand en nabijheid, grenzen kunnen hanteren
- Zowel individueel als in teamverband kunnen werken, een actieve, meedenkende opstelling en gevoel voor humor
- Basale kennis hebben van kanker, behandelmethoden en proces van verwerking
- Voldoende stabiliteit en/of verwerking van eigen ingrijpende levenservaringen
- Kunnen omgaan met het geven en ontvangen van feedback, in staat tot zelfreflectie
- Gezien de samenstelling van ons team worden mannen en jonge(re) mensen met extra veel enthousiasme begroet.
Een gastheer of -vrouw moet bereid zijn om minimaal één dagdeel (liefst twee) per week in wisselende diensten van 4,5 uur aanwezig te zijn (soms ook in de avond en in het weekend). De vrijwilliger kan ingezet worden op andere locaties, zoals Enkhuizen en het Westfriesgasthuis. Er is een proefperiode van twee maanden. Daarna wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij/zij minimaal een jaar werkzaam blijft. De vrijwilliger is verplicht de driedaagse IPSO Basistraining te volgen en deel te nemen aan interne begeleiding, intervisie en overleg, als ook aan reguliere (bij)scholing en andere medewerkersbijeenkomsten. Pisa biedt een leerzame, inspirerende en voldoening schenkende werkomgeving met een enthousiast en betrokken team van collega's. Ook biedt Pisa een WA-verzekering en een vergoeding van gemaakte reiskosten tot een actieradius van twintig kilometer.
Interesse in de vrijwillige functie van gastvrouw of gastheer? Stuur een mailtje met motivatie naar wiekluza@inloophuispisa.nl. Meer informatie: 06-13692005. Inloophuis Pisa is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn en te bereiken via info@inloophuispisa.nl of 0229-758531.

Meer berichten