Flintstones-tentoonstelling in Museum van de 20e Eeuw

  Nieuws
Het Museum van de 20e Eeuw heeft een prachtige verzameling Flintstones-voorwerpen. (Foto: aangeleverd)
Het Museum van de 20e Eeuw heeft een prachtige verzameling Flintstones-voorwerpen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Yabba Dabba Doo! Het Museum van de 20e Eeuw eert de Flintstones - inmiddels al bijna zestig jaar oud - met een tentoonstelling die te zien is van 13 oktober tot en met 3 maart 2019. Behalve veel prachtige, originele Flintstones-memorabilia is er veel te doen voor jong en oud. Ga in de auto van de Flintstones zitten, speel een potje prehistorisch kegelen, zie de oer-uitvindingen en de Flintstones drive-in-bioscoop.
Het Museum van de 20e Eeuw heeft een verzameling Flintstones-voorwerpen. De mooiste stukken uit de collectie worden getoond. De Flintstones was de eerste getekende comedyserie op primetime televisie. En voordat het werd ingehaald door de Simpsons, ook de langstlopende. De eerste uitzending was op 30 september 1960. Oorspronkelijk was het niet speciaal voor kinderen bedoeld. De situaties en problemen van de hoofdfiguren Fred en Wilma waren de herkenbare situaties van volwassenen. Omdat de show vooral populair was bij tieners, werd de show voortaan als kinderprogramma gebracht. Op 10 april 1962 werd de serie voor het eerst door de NTS op de Nederlandse televisie uitgezonden. Vanaf 6 juli van datzelfde jaar nam de KRO het over. In de krant van 30 juni 1962 stond de volgende aankondiging: 'In het KRO-televisieprogramma van vrijdagavond 6 juli kan men de eerste aflevering zien van een nieuwe tekenfilmserie, waarvan de KRO er veertien voor tv-vertoning heeft verworven. In deze eerste aflevering van 25 minuten ziet men de belevenissen van het echtpaar Flintstone. Dit getekende dagelijks leven in het stenen tijdperk is een Amerikaanse satire op het leven van de Amerikaanse forens in deze eeuw'. In Nederland werd de serie als laatste door RTL4 uitgezonden.
Nieuwsgierig geworden? Kom naar het Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24 in Hoorn. Meer informatie: www.museumhoorn.nl.

Meer berichten