Gezelligheid en spanning op Hoornse Bordspellendag - Ontdek de nieuwste (bord)spellen en probeer ze zelf uit
  Nieuws

In wijkcentrum De Zaagtand staan de nieuwste spellen klaar op de tafels. Zin om te spelen? Neem plaats en ga aan de slag! (Foto: aangeleverd)
In wijkcentrum De Zaagtand staan de nieuwste spellen klaar op de tafels. Zin om te spelen? Neem plaats en ga aan de slag! (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - In wijkcentrum De Zaagtand aan de Sint Eloystraat 106 in Hoorn vindt zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Hoornse Bordspellendag plaatst. Kom langs en ontdek wat de nieuwste (bord)spellen zijn. Natuurlijk mogen bezoekers ze ook zelf uitproberen.
Schermpjes van telefoons en computers worden steeds meer (even) ingewisseld voor een live-spel met familie en vrienden. Dat zijn vaak gezellige en soms ook leerzame uurtjes. Maar uit welke spellen kunnen we kiezen? Wat is er tegenwoordig op de markt? In het wijkcentrum staan de nieuwste spellen klaar op de tafels. Zin om te spelen? Neem plaats en ga aan de slag! Demonstrateurs geven informatie over het spel (bijvoorbeeld over leeftijdsgroep en tijdsduur) en leggen het spel uit zodat bezoekers het meteen kunnen spelen. Leer op deze manier allerlei nieuwe spellen kennen.

Goed opletten

Er is keuze genoeg: van geluksspellen tot strategische spellen, van spelletjes van tien minuten tot twee uur en van 4 tot 99 jaar. Ook voor jongere kinderen vanaf drie jaar zijn er al leuke en leerzame spellen. Mooi en degelijk uitgevoerd. Bij steeds meer spellen moet je - ook als je niet aan de beurt bent - goed opletten. Alle spelers zijn constant bij het spel betrokken. Winnen is dan natuurlijk leuk, maar het spelen op zich is al gezellig en spannend. Naast bordspellen zijn ook populaire kaartverzamelspellen zoals Magic, Yu-Gi-Oh, Pokémon uit te proberen. Enthousiaste spelers van deze spellen laten bezoekers graag een potje spelen. Of probeer de miniatuurspellen X-wing en Warhammer eens uit.
Samenwerking

De Spellendag is het resultaat van een jarenlange samenwerking van bordspellenspeciaalzaak De Spellenhoorn met Stichting Netwerk. Iedereen (kinderen onder begeleiding van een volwassene) is welkom voor een gezellig en spannend dagje in De Zaagtand!

Meer berichten