BoekStart viert tienjarig bestaan - Vind de Gouden Wikkel en win een verrassingspakket

  Nieuws
Kinderen kunnen al op jonge leeftijd ontdekken hoe leuk boekjes zijn. (Foto: Adobe Stock)
Kinderen kunnen al op jonge leeftijd ontdekken hoe leuk boekjes zijn. (Foto: Adobe Stock) (rodi.nl)

HOORN - BoekStart voor baby's bestaat aan het eind van dit jaar tien jaar. Dit feestelijke feit wordt ook gevierd bij Bibliotheek Hoorn. Ouders van baby’s ontvangen vanuit de gemeente Hoorn of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin twee leuke babyboekjes, op te halen.
Voor één baby in Hoorn is er vanwege het jubileumjaar een extra verrassing. In een BoekStartkoffertje is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt. Met deze Gouden Wikkel kan in de Bibliotheek Hoorn een BoekStart verrassingspakket worden opgehaald. Vanaf 1 november tot eind december kan de Gouden Wikkel gevonden worden in een van de BoekStartkoffertjes. Dus ouders met een baby die nog geen gratis lid van de Bibliotheek Hoorn is, worden van harte uitgenodigd om dat nu te doen.

Plezier

Een heel decennium lang is het hoofddoel van BoekStart hetzelfde gebleven: het bevorderen van voorlezen aan jonge kinderen. Veel ouders geloven niet dat het mogelijk is al aan baby’s voor te lezen en stellen dat uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Toch blijkt uit onderzoek dat voorlezen wel degelijk loont: ouders die meedoen met BoekStart en hun baby al voor dat deze acht maanden oud is voorlezen, kinderen hebben die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat. Het is dus heel belangrijk dat kinderen al heel jong ontdekken hoe leuk boekjes zijn.
Activiteiten

De Bibliotheek biedt met BoekStart een gratis lidmaatschap voor de allerjongsten, het BoekStartkoffertje als cadeau bij inschrijving en een BoekStart collectie met baby- en peuterboekjes om te lenen. Ook organiseert de Bibliotheek regelmatig leuke activiteiten voor ouders en jonge kinderen.
Meer informatie is te vinden op www.boekstart.nl.

Meer berichten