`Als je goed ontbijt, kan je goed poepen` - Gezonde start van de dag op De Bussel

  Nieuws
Tim en Lieke vinden het gezellig om samen met hun klasgenootjes te ontbijten. (Foto's: Rodi Media/AO)
Tim en Lieke vinden het gezellig om samen met hun klasgenootjes te ontbijten. (Foto's: Rodi Media/AO) (rodi.nl)


BLOKKER - De dag begon voor de leerlingen van openbare basisschool De Bussel in Blokker woensdag 7 november anders dan anders. De kinderen mochten namelijk eerst gezellig aanschuiven aan de ontbijttafel in de klas. Groep 5/6 van juf Marije van der Fluit had er duidelijk zin in. Elke dag genieten van een gezond en lekker ontbijt is niet voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid. Daarom doet De Bussel graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar van 5 tot en met 9 november.
Door: Annemieke Ooms
De kinderen leren tijdens de ontbijtweek alles over de beste start van de dag. “Daarbij is het ook nog eens leuk om te doen”, vindt juf Marije. “De kinderen zijn enthousiast en vinden het bijzonder om samen in de klas te ontbijten. Een goed ontbijt promoten, daar maken we als school graag tijd voor vrij.” Tim (9) uit groep 5 smikkelt van een broodje met jam. Hij vindt het gezellig om samen met zijn klasgenootjes te ontbijten. “Thuis eet ik altijd met mijn broer samen. Meestal neem ik dan honingringetjes met melk, dat vind ik erg lekker. Soms eet ik ook een broodje, het liefst met filet americain. Als je goed ontbijt, krijg je goede voedingsstoffen binnen en kan je goed poepen”, lacht hij.

Pyjama
Lieke (8) uit groep 5 vindt het vooral erg grappig om op school te ontbijten. “Omdat we allemaal in onze pyjama mochten komen. Thuis eet ik ‘s morgens meestal een broodje hagelslag. Van mijn moeder moet ik dan ‘s middags altijd iets gezonds kiezen. Dan doe ik vaak ham en komkommer op mijn brood. Het enige wat ik écht niet lekker vind is oude kaas. Ik weet dat ontbijten heel belangrijk voor je is. Je maag heeft eten nodig voor energie, rekenen, spelling en taal.”
Niet fit
Ook Frederique (9) uit groep 6 zit te smullen van het schoolontbijt. “Het is leuk en gezellig om samen met m’n vriendinnen te eten. Een broodje pindakaas vind ik het aller lekkerst, maar nu heb ik een broodje kaas gegeten met een bakje yoghurt met cruesli. Van ontbijten krijg je energie voor als je naar school gaat. Als je niet ontbijt, ben je niet gezond en fit.”

Meer weten over het Nationaal Schoolontbijt? Kijk op www.schoolontbijt.nl.

Meer berichten