Double V dankzij crowdfunding naar WK in China

  Nieuws
De komende weken gaan de dansers nog hard aan de slag om zich optimaal voor te bereiden. (Foto: aangeleverd)
De komende weken gaan de dansers nog hard aan de slag om zich optimaal voor te bereiden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Het dansteam Double V uit Hoorn vertrekt binnenkort naar China. Zondag 2 december vindt daar in Shenzhen het wereldkampioenschap Latin formatiedansen plaats, waar het Hoornse team Nederland vertegenwoordigt. In deze dansstijl worden door acht dansparen, synchroon dansend, figuren gevormd op de dansvloer; Latin-dansen in teamverband dus.
Afgelopen oktober werd Double V Nederlands kampioen en ook in de internationale competitie doet het team al jaren goed mee. Verschillende malen stonden ze in de finale van EK’s en WK’s, maar afgelopen juli haalde het team tijdens het EK in Polen die felbegeerde finaleplaats nét niet en dus is hard getraind om in het steeds sterker wordende veld revanche te nemen. Het team wist afgelopen zomer grote stappen te zetten op sportief gebied, maar toch bleef het nog even spannend of de reis door kon gaan. De kosten van deze wedstrijd, die vrijwel geheel door de dansers zelf gedragen worden, zouden zo’n 25.000 euro worden. Dankzij de inzet van crowdfunding werd de reis toch mogelijk. Beoogd werd om op deze manier de helft van het benodigde geld op te halen en momenteel is zo’n veertig procent daarvan gerealiseerd. Double V zoekt nog donateurs: via www.crowdfundingvoorclubs.nl/double-v is het mogelijk om de actie ‘Road to China’ te steunen, maar ook sponsoring van bedrijven is nog welkom.
De komende weken gaan de dansers nog hard aan de slag om zich optimaal voor te bereiden op de komende krachtmeting met niet alleen de Europese teams, maar ook de topteams uit de rest van de wereld. Vlak voor vertrek krijgen de donateurs alvast een voorproefje van wat Double V in China gaat laten zien tijdens een speciaal ‘uitzwaai’-evenement.

Meer berichten