'Fantastische dynamiek tussen ouder en kind' - Vader en dochter uit Hoorn in 'Jij&Ik voor War Child'

  Nieuws
Menno met zijn dochter Wieke. "Het is prachtig om te kunnen helpen door als dochter en vader samen te zingen." (Foto: Ruben Timman)
Menno met zijn dochter Wieke. "Het is prachtig om te kunnen helpen door als dochter en vader samen te zingen." (Foto: Ruben Timman) (rodi.nl)

HOORN - Wieke (14) en haar vader Menno Doorenspleet (43) uit Hoorn doen woensdag 21 november mee aan ‘Jij&Ik voor War child’ op NPO1. Tijdens de uitzending zingen vier ouder-kindkoppels live bekende hits voor een groot publiek. Het nieuwe element aan de tv-show is dat tijdens deze editie de kijker bepaalt wie de winnaar wordt van deze bijzondere avond.

Op de vraag waarom vader en dochter meedoen, antwoordt Menno: "Het is prachtig om te kunnen helpen door als dochter en vader samen te zingen. War Child helpt kinderen in oorlogsgebieden om 'rust' en 'eigenwaarde' te vinden. Dat brengt gemengde gevoelens, want waarom 'wij wel' en 'zij niet'? Dat zou toch niet zo moeten zijn. War Child werkt hard om rust en eigenwaarde ook daar mogelijk te maken."

Marco Borsato

De presentatie van het programma is - net als vorige jaren - in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Marco: "Het blijft fantastisch om die dynamiek tussen ouder en kind te zien. En ook dit jaar is er weer zoveel muzikaal talent. We hebben onlangs vier ouder-kindkoppels geselecteerd. De vorige jaren waren dat er zes. Hierdoor zal de kwaliteit hoger zijn en bovendien zingen alle koppels twee liedjes."
Publiek welkom

De EO is enthousiast over het programma en ziet met het uitzenden van 'Jij&Ik voor War Child' een prachtige kans om gerechtigheid te brengen naar al die kinderen die de verschrikkelijkste dingen hebben meegemaakt. Elke kind dat geholpen wordt telt. Het is al het derde jaar op rij dat de EO het muzikale tv-programma uitzendt. Ook dit jaar vindt 'Jij&Ik voor War Child' weer plaats in het Agora Theater in Lelystad. Publiek is van harte welkom bij de live tv-show, de ticketverkoop van 'Jij&Ik' is inmiddels van start gegaan. De opbrengst van de avond is bedoeld voor War Child.
De geselecteerde koppels zijn naast Menno en Wieke Doorenspleet: dochter Quincy (16) en vader Larry (56) uit Amsterdam, dochter Ceder (10) en moeder Denyse (37) uit Alkmaar en zoon Luc (12) & vader Jeroen (46) uit Zwolle. Ouder-kindkoppels konden zich voor deze tv-show opgeven door een video te uploaden op YouTube waarin zij samen zongen.
'Jij&Ik voor War Child', woensdag 21 november om 21.20 uur op NPO1. Meer informatie: www.jijenik.tv.

Meer berichten