'De vele gezichten van Sinterklaas'

  Nieuws
Met veel humor brengt Ad Geerdink een verrassend verhaal over Nederlands populairste traditie, waarover altijd wel wat te doen is. (Foto: Westfries Museum/Arjen Ottema)
Met veel humor brengt Ad Geerdink een verrassend verhaal over Nederlands populairste traditie, waarover altijd wel wat te doen is. (Foto: Westfries Museum/Arjen Ottema) (rodi.nl)

HOORN - Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, verzorgt dinsdag 27 november in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43 in Hoorn een lezing over de vele gezichten van Sinterklaas. Met veel humor brengt 'klasoloog' Geerdink een verrassend verhaal over Nederlands populairste traditie, waarover altijd wel wat te doen is.
Rond Nederlands populairste traditie wás en ís altijd wel wat te doen geweest. Ad Geerdink verdiept zich al jaren in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest. Met veel humor neemt hij zijn toehoorders mee op een boeiende en verrassende tijdreis door de eeuwenoude geschiedenis van het Sinterklaasfeest. Een van de verrassingen in zijn verhaal wordt de presentatie van ‘het echte gezicht van Sinterklaas’. Eind jaren zestig slaagden Engelse wetenschappers erin op basis van de resten van de heilige Nicolaas tot een gezichtsreconstructie te komen. Daarnaast gaat Geerdink uitvoerig in op de herkomst van Zwarte Piet en legt hij uit hoe deze door de eeuwen heen niet alleen een andere rol kreeg, maar ook een andere waardering.
De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via www.wfm.nl/sinterklaas.

Meer berichten