'Je bent wat je leest' - Ronald Giphart in bibliotheek Hoorn

  Nieuws
Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie. (Foto: Merlijn Doomernik)
Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie. (Foto: Merlijn Doomernik) (rodi.nl)

HOORN - Nederland Leest Ambassadeur Ronald Giphart is donderdag 22 november in Bibliotheek Hoorn aan de Wisselstraat. We kennen Ronald Giphart als een zeer begenadigd schrijver, maar hij weet alles van eten en drinken. Het thema van Nederland Leest - 'Je bent wat je leest' - is hem dan ook op het lijf geschreven. Giphart schreef kookboeken met de grootste chefs en wijnkenners van Nederland en is een wandelende culinaire encyclopedie.
Ronalds lezingen, speeches en workshops zijn levendig en humorvol, en kunnen gaan over verscheidene onderwerpen als wetenschap, gastronomie, schrijven, humor, seksualiteit, leiderschap, geneeskunde, literatuur, poëzie en voetbal.
Bekendheid als romanschrijver kreeg hij met (verfilmde) romans als ‘Ik ook van jou’ (1992), ‘Phileine zegt sorry’ (1995), ‘Ik omhels je met duizend armen’ (2001), ‘IJsland’ (2010), ‘Harem’ (2015), ‘Lieve’ (2016) en zijn recente boek ‘Smakelijk’ (2018). Ronald is columnist van bladen als Kijk (over wetenschap en seksualiteit), TopGear (over auto’s), het Algemeen Dagblad (wekelijks over eten) en hij is vaste radiocolumnist van NPO Radio1. Samen met professor Mark van Vugt van de Vrije Universiteit schreef Giphart het wetenschappelijke boek Mismatch (2016), waarover hij ook lezingen en colleges geeft. Hij is tevens lid van de spoken/jazz-band De Algehele.
Aanvang 20.00 uur. Kaarten reserveren kan via www.bibliotheekhoorn.nl.

Meer berichten