Inloophuis Pisa zoekt vrijwillige begeleider Kindertijd

  Nieuws
Kinderen komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen tijdens Kindertijd. (Foto: aangeleverd)
Kinderen komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen tijdens Kindertijd. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Door het vertrek van een van de begeleiders, is Inloophuis Pisa in Hoorn op zoek naar een nieuwe begeleider van de activiteit 'Kindertijd'. Kinderen tussen de vijf en twaalf jaar komen eens in de twee weken naar het inloophuis om te praten en te spelen. Deskundige begeleiding is daarbij aanwezig.
Kinderen die geraakt zijn door kanker en verlies zijn zowel kwetsbaar als krachtig. Pisa biedt ze een veilige, warme en gezellige plek, plezierafleiding en een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen onder de deskundige begeleiding van het Kindertijdteam.
De begeleider is verantwoordelijk voor de organisatie, planning, voorbereiding en uitvoering van Kindertijd en draagt verantwoording af aan de coördinator. Hij of zij onderhoudt contact met ouders/verzorgers van de kinderen en is op Kindertijdmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig voor eventuele kennismaking met en informatieverstrekking aan nieuwe kinderen en ouders. De vrijwilliger begeleidt de Kindertijd-activiteit, geeft eventuele bijzonderheden na afloop door aan de ouders, werkt mee aan open dagen en eventuele pr- en voorlichtingsmomenten. Ook is de begeleider bereid om deel te nemen aan de IPSO-basistraining voor medewerkers van inloophuizen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger aantoonbare kennis en ervaring heeft met het werken met kinderen en basiskennis heeft over kanker, verlies en rouw bij kinderen. Daarnaast wordt van de vrijwilliger flexibiliteit, creativiteit en humor gevraagd. Hij of zij moet goed kunnen samenwerken en in staat zijn tot zelfreflectie.
Inloophuis Pisa biedt een leerzame, inspirerende en voldoening schenkende werkomgeving met een enthousiast en betrokken team van collega’s, een WA-verzekering en een vergoeding van gemaakte reiskosten tot een actieradius van twintig kilometer. Interesse? Neem dan contact op met coördinator Wiek Luza via 06-13692005.

Meer berichten