Uitreiking Hoornse Vrijwilligersprijs

  Nieuws
V.l.n.r.: Frank Ettes (Vrijwilliger), Jelmer Zuidstra (Junior Vrijwilliger), wethouder Kholoud al Mobayed en Inloophuis Pisa (Vrijwilligersorganisatie). (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r.: Frank Ettes (Vrijwilliger), Jelmer Zuidstra (Junior Vrijwilliger), wethouder Kholoud al Mobayed en Inloophuis Pisa (Vrijwilligersorganisatie). (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - In SG Newton in Hoorn werd vrijdag 7 december - op Nationale Vrijwilligersdag - voor de derde keer de Hoornse Vrijwilligersprijs uitgereikt. De afgelopen weken hebben 6.487 mensen in Hoorn hun stem uitgebracht op hun favoriete genomineerde vrijwilliger. Tijdens een feestelijk diner, verzorgd door de leerlingen van SG Newton, werden de drie winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs bekend gemaakt. Een mooi initiatief van Vrijwilligerspunt en de Gemeente Hoorn om de waardering uit te spreken naar alle geweldige vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Hoorn.
Na een hartelijk ontvangst met een feestelijke cocktail namen de negentig genodigden om 17.00 uur plaats aan een van de prachtig gedekte tafels in het restaurant van SG Newton in Hoorn. Na een welkomstwoord van locatiedirecteur Marion Winkelhuis, kon de feestelijke avond van start gaan onder begeleiding van presentator Alex Gitzels. Tussen de smakelijke gerechten door werden de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs bekend gemaakt.
Aan wethouder Kholoud al Mobayed de eer de winnaars bekend te maken. De Hoornse Vrijwilligersprijs in de categorie Junior Vrijwilliger (tot 18 jaar) ging naar Jelmer Zuidstra. Hij kreeg maar liefst 58 procent van de stemmen. Jelmer is vrijwilliger bij Huttendorp in de wijk Bangert en Oosterpolder. Daarnaast is hij lid van de Jeugdbrandweer en ook nog scheidsrechter bij SV Westfriezen. Met zijn zeventien jaar heeft Jelmer zich ontpopt tot een enthousiaste, bereidwillige en betrouwbare vrijwilliger.
Met 43,6 procent van de stemmen won Frank Ettes de Hoornse Vrijwilligersprijs in de categorie 'Vrijwilliger'. Frank is vrijwilliger voor de atletiekvereniging Hollandia en de drijvende kracht achter hardloopevenementen van Hoorn zoals de Stoomtramloop, de Dijkenloop, de Parkcross Hoorn en de Westfriese RunBikeRun. Frank stopt al zijn moeite en tijd in de organisatie van deze evenementen, zodat ze kunnen uitgroeien tot topevenementen voor sportend Hoorn.
Na het dessert maakte de wethouder de winnaar van de categorie 'Vrijwilligersorganisatie' bekend. Met 42,6 procent van de stemmen ging Inloophuis Pisa er met de eervolle prijs vandoor. Inloophuis Pisa zet zich in voor mensen uit West-Friesland die geconfronteerd worden met kanker. Het enthousiaste team van gastvrouwen en evenementenbegeleiders doen dat door het geven van psychosociale ondersteuning, lotgenotencontact, activiteiten en themabijeenkomsten. Zonder al die trouwe vrijwilligers zouden alle bezoekers van Inloophuis Pisa niet de steun krijgen die zij nu ontvangen en zo hard nodig hebben en waarderen.

Meer berichten