Werenfridus-leerlingen schrijven brieven voor Amnesty

  Nieuws
Leerlingen van Tabor College Werenfridus deden maandag mee aan de actie Write for rights van Amnesty International. (Foto: Merel de Nijs)
Leerlingen van Tabor College Werenfridus deden maandag mee aan de actie Write for rights van Amnesty International. (Foto: Merel de Nijs) (rodi.nl)

HOORN - Elk jaar worden op 10 december duizenden brieven geschreven tegen onrecht. Ook leerlingen van Tabor College Werenfridus in Hoorn deden maandag mee aan de actie Write for rights van Amnesty International.
Heel veel leerlingen klommen in de pen om op te komen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Voor het vierde jaar op rij schreven ze voor vrijheid, recht op vrije meningsuiting of bescherming.
In aanloop naar Write for rights was de bekende Maleisische cartoonist en activist Zulkiflee Anwar Ulhaque, beter bekend als Zunar, te gast op Werenfridus. Hij is het levende bewijs dat acties als deze heel positief kunnen uitpakken. Zijn kritische cartoons brachten hem in de problemen, maar de 250.000 kaarten die hij persoonlijk ontving, zorgden er mede voor dat hij vrij kwam.
Susan Corrigan, docente Engels op Werenfridus, onderstreept het belang van Write for rights. "Vaak zorgt de actie sowieso voor betere zorg voor de gevangenen. Dat iemand vrijkomt, is vaak de volgende stap." Corrigan vindt het belangrijk dat de leerlingen weten wat Amnesty doet. "Ze voelen dat ze iets goeds hebben gedaan, en dat mensenrechten enorm belangrijk zijn."
Voor de deelnemende leerlingen Rachel en Esmee was het de eerste keer dat ze meededen aan Write for rights. Beiden hebben een brief geschreven aan een president om hem duidelijk te maken dat er in zijn land écht dingen moeten veranderen. Esmee: "Ik vind dit een hele goede actie en ik hoop dat het werkt." Rachel denkt ook al aan de periode daarna. "Ik hoop dat ze als ze vrij zijn verder gaan met het nastreven van hun doelen, en dan niet wéér tegen worden gehouden."

Meer berichten