Kindervoorstellingen in Theater Het Pakhuis

  Nieuws
Marjo Dames komt met de voorstelling 'Konijn is jaloers' naar Het Pakhuis. (Foto: aangeleverd)
Marjo Dames komt met de voorstelling 'Konijn is jaloers' naar Het Pakhuis. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Theater Het Pakhuis, Onder de Boompjes 21 in Hoorn, brengt vanaf zondag 6 januari weer kindervoorstellingen. Op de agenda staan onder meer verteltheater, dans, muziek en poppentheater. Aanvang is steeds 15.00 uur, de entree is zes euro voor kinderen en zeven euro voor volwassenen.
De kindervoorstellingenserie precies dit jaar precies tien jaar. Wie samen komt genieten met vier personen of meer, krijgt voor zijn of haar gezelschap een gratis kopje koffie/thee of frisdrankje. Maar het gaat natuurlijk vooral om de voorstellingen zelf. "Kindertheater is belangrijk", vindt programmeur Irma Sijs. "Het prikkelt de fantasie van kinderen en maakt dat ze zich kunnen verwonderen. Maar het is vooral heel erg leuk. We zijn daarom blij dat theatermakers Chris Champion en Marjo Dames tien jaar geleden bij ons met kindervoorstellingen begonnen. Zij staan ook dit jaar weer ieder met een voorstelling in ons theater." Zondag 6 januari trapt Poppentheater Koekla af met Aladdin, een familievoorstelling met een kleurrijk decor, animatie en allerlei spannende verrassingen. Een week later, op 13 januari, leest schrijver Janna de Lathouder voor uit haar boek 'De verhalen over alles' dat ze samen met Anne Schneider maakte. Het gaat over een uil met een levendige fantasie. De kinderen mogen zelf meespelen. In de voorstelling van Chris Champion op 20 januari is de koning jarig. De kinderen mogen helpen met de voorbereiding van zijn feest. Maar waar blijft de koning? Het is een voorstelling vol muziek, goocheltrucs, jongleerkunsten, poppenspel en slapstick clownerie. En dat alles vermengd met een spannend verhaal. Zondag 27 januari is de vloer voor Marjo Dames. "Haar voorstelling gaat over een spin en een spook die het jongetje Tim proberen bang te maken", vertelt Irma. "Maar dat loopt niet helemaal zoals ze bedacht hadden. Op 3 februari is Marjo terug met de voorstelling 'Konijn is jaloers'. Met poppen- en maskerspel, muziek en momenten waarop de kinderen mee mogen doen."
Poppenspel is ook te zien op 10 februari, bij 'Ollie Trollie en Mannetje Lampenkap' over kindervriend Ollie die op zoek gaat naar het verdwenen lampenkapje van oma Trol. De Dansonderneming, een vaste gast in Het Pakhuis, verzorgt dit keer eveneens een kindervoorstelling. En wel op 17 februari. Daarin draait alles om het olifantje Babar. "Dat beleeft van alles en neemt de kinderen mee op zijn spannende avontuur", vertelt Irma. "Vooraf is er een workshop met de choreograaf en de dansers. Dan leren de kinderen de stapjes en dansjes van Babar." De zondag daarop, 24 februari, kunnen kinderen kennismaken met Jonkvrouw Jacoba. "Die kan van alles: paardrijden, in bomen klimmen, moddertaartjes bakken… maar niet lezen of schrijven", legt Irma uit. "De stalknechten Manshooft en Coenraad vertellen het verhaal van hun jonkvrouw Jacoba die nóg stoerder moet worden dan ze al was. En ook zij geven vooraf een workshop, waarin je leert hoe je stoer wordt." De laatste voorstelling uit de serie is te zien op zondag 3 maart. "Die is van poppentheater Fatsnerran en heet 'De Noordwachter. Een voorstelling over de maan en de sterren en wat er kan gebeuren als je een afspraak vergeet."

Meer berichten